Arik Levy Garanti Galeri'de...



Garanti Galeri, ünlü tasarımcı Arik Levy’nin “Görmeden Önce Hisset” başlıklı sergisine, 3 Mayıs – 11 Haziran 2005 tarihleri arasında ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bir bilimadamı ve şair duyarlılığıyla çalışan Arik Levy’nin yenilikçi, sade ve deneysel yaklaşımı; “yeni”yi üretmesine, kavramları ürüne, mekana ve deneyime dönüştürmesine olanak tanıyor.









Levy, aynı yaklaşımın ürettiği “Görmeden Önce Hisset” sergisi için şunları söylüyor: “Uzun süredir, işimin ve hayatın öğelerinin kaynağını dıştan içe değil, içten dışa öğrenmek için nesneleri görmeden önce hissedebilmek istiyordum. Bu enstalasyonda, duyguları, duyuları, doğayı ve dinamik hareketleri hatırlatan nesnelerle imajları bir araya getirmek istedim. Bu bir çeşit döngü: Bir hissin sizde yarattığı imaj, imajın getirdiği duygu, bu hissin yarattığı imaj gibi sürekli tekrar ediyor. Hepsi anılarımızın ve anı eşyalarımızın içsel birikimine bağlı. Gerek imajların ve yansımaların yan yana dizilmesi, gerekse nesnelerin yerde duruşu farklı bir ortam yaratıyor. Tıpkı doğal bir orman ile mimari arasında ya da gökyüzü ile fütüristik jeolojik meteorlar arasında konumlanmış bir yer gibi.”


Pek çok sergiye katılan Arik Levy’nin kavram, tasarım ve sanat çalışmaları, müzelerde, alternatif mekanlarda, galerilerde ve fuarlarda yer aldı. Levy, ortağı Pippo Lionni ve ekibiyle birlikte Paris’teki firması L design’da Avrupa ve uluslararası pazarlar için endüstriyel tasarım, ürün geliştirme, aydınlatma elemanı tasarımı, kurumsal kimlik, ambalaj, vitrin sunumu, satış noktası, iç mimari, işaret tasarımı, sergi tasarımı konularında projeler gerçekleştiriyor.








Levy’nin kurumsal müşterilerinin arasında Vitra, Vizona, Visplay, Desalto, Ligne-Roset, Cinna, SeikoEpson Inc., Boutet, Sentou Gallery, L’Oréal, BPI, EDF, Lanvin, Bucheron, Alon Segev Gallery, Belux, Elica, Ansorg, Renault, Tronconi, Sector Sport Watches, Gallery La Fayette gibi önemli markalar bulunuyor.