Arkhe Grup Sergisi




























Sanatın betonlaştığı, endüstrileştiği ve buna paralel olarak da hızla tüketildiği bir ortamda, Arkhe grubu ressamları bir fidanın kırılganlığını ve masumiyetini inatla tercih ediyor.

11 Eylül 2007 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılacak ve 6 Ekim’e kadar sürecek yeni Arkhe sergisi, hafızaya ve rüyalara has bir imgelem çeşitliliğini klasik pentürün doygun tadıyla sunmakta.

Reyhan Hoş, Sayat Uşaklıgil ve Zeynep Akgün’ün tuval derinliğine yerleştirdiği her nesne, her figür, her uzam ve mekan, boya ve kanvastan yapılma bir ana rahmine sığınmış adeta: Bir köpekle uçmak, hayatın anlamını bir plaj hatırasında yakalamak veya kendini ‘tuval-içinde-tuval’ bir kompozisyona hapsetmek… Tüm bunların ne anlama geldiği, Arkhe grubu ressamlarını olduğu kadar, serginin ziyaretçilerini de ilgilendiriyor.

Arkhe’nin rüyalarından damıtılmış kadrajlara dikkatle bakın: Kendi çocukluğunuzdan birşeyler bulacaksınız… Belki kaybettiğiniz bir tahta oyuncak, belki güleç yüzlü bir ihtiyar, belki de gizli bir aşk…