ArkiParc'08 Ödülleri



‘Kentsel Kalite İçin Diyalog’ temasıyla düzenlenen ulusal ve uluslararası konferans ve paneller dizisi ArkiParc’08 kapsamında bir de ödül programı gerçekleştiriliyor. ‘Kentsel Kalite İçin Diyalog’ Ödülü haricinde Gayrimenkul, Genç Mimar, İşveren ile Raf Ödülü de olmak üzere tam beş kategoride dağıtılacak ödüllerin son başvuru tarihi 10 Eylül 2008.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 15-17 Ekim 2008 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan ArkiParc’08 (Property – ARchitecture – Construction), kentleşmenin üç önemli aktörü olan mimarlık, gayrimenkul sektörü ve inşaat endüstrisi arasında bilgi paylaşımını sağlayan kapsamlı bir platform olmayı hedefliyor. Gerçekleştirilecek ödül programı ArkiParc 2008 Ödülleri ile ise, fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlar onurlandırılacak.

Gayrimenkul Ödülleri’nin amacı, gayrimenkul yatırımlarının kente, kentliye ve yatırımcısına kazandırdıklarını ortak bir çalışmada değerlendirerek yaratılan olumlu etkilerden dolayı proje paydaşlarını onurlandırmak ve benzer yatırımların gelişmesini teşvik etmek olarak belirlenmiş. Genç Mimar Ödülü, mimarın yapı, çevre veya iç mekan düzeyindeki uygulanmış tasarımları ve mimarlık alanındaki bütün birikimi göz önüne alınarak tanınmasını sağlanmak amacıyla 40 yaş altı mimarlara verilecek. İşveren Ödülü aracılığıyla kamusal sorumluluk bilinciyle yapılan bir yapı üzerinden, nitelikli mimari uygulamaların çıkarılmasına destek olan kişiler onurlandırılacak. RAF Ödülü ise performansı, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluğu, zamana ve dış çevre koşullarına dayanımı ve çevre etkisi ile fiziksel çevreye değer katan yapı malzemesi üreticilerine dağıtılacak.

Aynı zamanda bir de ‘Kentsel Kalite İçin Diyalog Ödülü’nün verileceği ArkiParc 2008’in jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:

Kentsel Kalite için Diyalog Ödülü Jürisi
Emre Arolat
M. Emre Çamlıbel
Levent Ergül
Atalay M. Gümrah
Hüseyin Kaptan
Hakan Kodal
Ramadan Kumova
İlhan Selim Kural
Kemal Okumuş
Enis Öncüouğlu
Selçuk Özdil
Suha Özkan
Firuz Soyuer
Haluk Sur
Murat Tabanlıoğlu
Doğan Tekeli
Niyazi Vural

Gayrimenkul Ödülü Jürisi
Avi Alkaş
İhsan Bilgin
Levent Ergül
Ramadan Kumova
Celal Pir
Haluk Sur
Han Tümertekin
Aziz Yeniay
Feyzullah Yetgin
Raportörler
Deniz Boran
Burcu Öztaşkın

Genç Mimar Ödülü Jürisi
Tünde Tülin Hadi
Hüseyin Lütfü Kahvecioğlu
İlhan Selim Kural
Şevki Pekin
Semra Uygur

İşveren Ödülü Jürisi
Hilmi Güner
Ersen Gürsel
Mehmet Kütükçüoğlu
Semra Teber
Selim Velioğlu

RAF Ödülü Jürisi
Emre Arolat
Murat Artu
Alpay Er
Atilla Kuzu
Erdal Özyurt
Raportör
Derya Karadağ

Başvuruların 10 Ekim’e kadar süreceği ödül programının töreni, ArkiParc’08’in son günü olan 17 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Ödül kategorilerine ait şartnamelere ulaşmak ve daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.