Arkitera Genç Mimar Ödülü 2010



Arkitera Mimarlık Merkezi, dünyada benzerleri bulunan ulusal "Genç Mimar Ödülü"nün dördüncüsü 2010 yılında gerçekleştiriyor. Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde kendilerine daha çok yer ayrılmasını sağlamayı hedefleyen ödül programı, Türkiye'de ilk kez 2004 yılında verilmeye başlanmıştı.

Nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmasını sağlamak ve çalışmalarının değerlendirilmesi için ortam oluşturmak amacı ile yola çıkan Arkitera Mimarlık Merkezi’nin "Genç Mimar Ödülü" ile Türkiye'deki genç mimarlar ve yapıtları aranacak. Semra Aydınlı, Alişan Çırakoğlu, Hüseyin Kahvecioğlu, Erdal Sorgucu ve Hüseyin Yanar 'dan oluşan Seçici Kurul’un kazananı belirleyeceği ödül programında, aday mimarların inşa edilmiş bir yapısından yola çıkılarak tasarım alanında yaptıkları her türlü üretim göz önüne alınacak.

2010 Genç Mimar Ödülü'ne aday olacak mimarların 1 Ocak 1970 tarihinden sonra doğmuş olmaları, yani 40 yaşın altına olmaları gerekiyor. Arkitera Mimarlık Arşivi Arkiv’de yer almak için başvuru yapmış olmak da ödül programına başvuru için diğer koşul.

Ödül Takvimi
Ödülün İlanı: 8 Ocak 2010
Son Başvuru Tarihi: 5 Mayıs 2010
Seçici Kurul Toplantısı: 31 Mayıs - 4 Haziran 2010 arasında.
Ödül Töreni: 30 Eylül 2010

Ödül programının şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Genç Mimar Ödülü Hakkında

"Genç Mimar Ödülü"nün ilki, 4 Ekim 2004 tarihinde Darphane-i Amire'de düzenlenen Mimarlık Festivali kapsamında kazananlara sunulmuştu. İlk yıl ödül, beş mimar arasında paylaştırmış ve serbest çalışan Boğaçhan Dündaralp, büro ortakları olarak çalışan Kerem Erginoğlu-Hasan Çalışlar ile Hilmi Güner-Hüseyin Bütüner ödüle layık görülmüştü. 2006 yılında ise ödülü kazanan ekip, çalışmalarını TECE Mimarlık adı altında birlikte yürütmekte olan Tülin Hadi ve Cem İlhan olarak belirlenmişti. 2008 yılının Genç Mimar Ödülü'nünün sahibi Alişan Çırakoğlu olurken, jüri Kerem Yazgan ve Cem Yücel'i de Jüri özel ödülüne layık bulmuştu.