Arkitera Genç Mimar Ödülü Tülin Hadi ve Cem İlhan'ın

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü
Merkez Binaları, Tülin Hadi
ve Cem İlhan'ın önemli
projelerinden.
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü 2006, iki mimar, Tülin Hadi ve Cem İlhan arasında paylaştırıldı. Adayların inşa edilmiş binaları ve mimarlık alanında yaptıkları tüm üretimleri değerlendirilerek verilen ödül, genç mimarların tanınmasını sağlamak ve verdikleri nitelikli ürünlerin değerlendirilmesi için bir zemin oluşturmak amacını taşıyor. Başkanlığını Ziya Tanalı'nın yaptığı Kaya Arıkoğlu, Kerem Erginoğlu, Ömer Kanıpak ve Semra Uygur'dan oluşan seçici kurul, ödüle aday 17 başvuru arasından, serbest mimarlık pratiği içinde faaliyet gösteren bir büronun ortakları olan iki mimarı Tülin Hadi ve Cem İlhan'ı ödüllendirmeyi uygun buldu.

1969 yılında İstanbul'da doğan Tülin Hadi, İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdikten sonra bir süre Londra'da Bernard Blauel'in ofisinde çalıştı. Daha sonra bir süre Turgut Cansever'le çalışan Hadi, 1994 yılından itibaren Cem İlhan'la ortak çalışıyor. Geçen yıla kadar CNN Türk'te yayımlanan mimarlık programı '360'ı hazırlayıp sunan Hadi, iç mekân ve endüstri ürünleri tasarımı da yapıyor.

1966 doğumlu olan Cem İlhan da İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun. Mezuniyetten sonra 1987-1988 yılları arasında Londra'da AA School of Architecture'da yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 1994'te Tülin Hadi'yle ortak çalışmaya başladı. İç mekân tasarımı, kentsel tasarım gibi alanlarda da çalışan Cem İlhan müzikle aktif olarak (gitar-vokal) ilgileniyor.

2004'te verilen ilk Arkitera Genç Mimar Ödülü, Boğaçhan Dündaralp, Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Hilmi Güner ve Hüseyin Bütüner arasında paylaştırılmıştı. Önkoşulu, Arkitera Mimarlık Veritabanı (AMV) içinde yer almak olan ödülün tüm aşamalarında, dijital ortamdan yararlanılıyor. Başvuran adaylar, haklarındaki tüm bilgileri içeren AMV'deki kişisel sayfaları üzerinden takip edililip değerlendiriliyor.