Armada Gelişim Projesi'nin Uluslararası Başarısı



A Tasarım Mimarlık imzalı Armada Gelişim Projesi, Reed Midem tarafından Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC kapsamında 20 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen ödül töreninde "En İyi Yenilenme ve Gelişim" ödülüne değer görüldü. MAPIC'te bu sene, A Tasarım Mimarlık "Armada Alışveriş Merkezi" projesi ile Türkiye'den finale kalan tek mimarlık ofisi oldu.

Foto: A Tasarım Mimarlık Kurucu Ortağı Ali Osman Öztürk, MAPIC Ödülü'nü alırken.

Armada Gelişim Projesi ayrıca, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği'nin (ICSC-International Council of Shopping Centres) düzenlemiş olduğu 2015 yılı Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri'nde "Büyüme / Yenileme" kategorisinde finale kalmayı başardı.

ICSC Ödülleri'nin sonuçları 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde İngiltere'de düzenlenecek olan ICSC Avrupa Konferansı'nda açıklanacak. Sektörün en prestijli ödülü olarak bilinen ICSC Ödülleri, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği tarafından 1975 yılından bu yana veriliyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Armada Gelişim Projesi hakkında:

Söğütözü bölgesinin ilk yapılarından olan Armada'da, yenilenme ve gelişim projesi ile yayalara yönelik kentsel tasarım projesi birlikte hayata geçirildi. Gelişim ve yenileme çalışmaları, mevcut Alışveriş Merkezi ve Armada Ofis binası faaliyetlerine devam ederken yapıldı.

Proje, basit bir alan artışı yerine kullanıcıyı yeniden sokakla buluşturacak, iç-dış mekan birlikteliğini oluşturacak düzenlemeleri içeriyor. Mevcut Armada'da "double mall" olarak anılan çift taraflı mağazalardan oluşan dolaşım alanları yer alırken, gelişim bloğunda ise her katı görmeye olanak sağlayan elips formlu galeri boşluğu etrafına dizilmiş mağazalar bulunuyor.

Galeri üst örtüsünü bir ışıklık ile kapatan tasarım ekibi, iç mekanın daha uzun süre doğal ışık almasını mümkün kılmış. Dolaşım sürekliliğini sağlamak içinse, her iki yapının dolaşım alanları hem kapalı hem de açık köprülerle doğrudan birbirine bağlanmış.

Bölgesel ihtiyaçlar göz önüne alınarak tasarlanan Armada Gelişim Projesi bugün, Ankara'nın önemli buluşma mekanlarından biri haline gelmiş durumda...