Armen’de Şenlik Yarın



Bir dönem yetim Ermeni çocukların yuvası olan Tuzla’daki Kamp Armen geçen günlerde sabah saatlerinde yıkılmaya başladı fakat yıkım haberi duyanların müdahalesiyle durduruldu. Önceki geceden itibaren ise nöbet tutulmaya başlandı. Birgün Gazetesi'nden Büşra Zehra Tümer'in haberine göre, Nöbettekiler şunları söyledi:

Özdeş Özbay, Tuzla’ya ulaşımın zor olmasına rağmen oldukça iyi bir katılımın olduğunu ve geçen akşam yapılan çağrıyla Tuzla sahilden Kamp Armen’e yapılan yürüyüşte de halkın desteğinin yüksek olduğunu vurguladı. Kamp Armen'de yürüyüşü sonlandırdıktan sonra bir forum yaparak nöbet tutmaya karar verdiklerini söyledi. Sosyal medya üzerinden hukuki bir güvence alana kadar burada kalacaklarını duyurduklarını söyleyen Özbay, “Özellikle akşam sosyal medya ve basında yer alınca Tuzla’daki insanlar buraya destek verdi. Yemek, su, elektrik konusunda dayanışma gösterdiler, destek sağladılar. Daha sonra akşam forum gerçekleştirdik” dedi.

Dayanışma şenliği yapılacak 

Forumların dün de sürdüğünü belirten Özbay, “Forumdan aldığımız kararla cumartesi günü büyük bir dayanışma şenliği organize etmeye çalışıyoruz. Cumartesiye dair kesinleşenler şöyle: 15.00-16.00 arası fide ekimiyle etkinlik başlayacak. Fide ekiminin ardından kamptaki yaşamı anlatan bir tiyatro oyunu sergilenecek. Tiyatronun ardından ise Garabet Orunöz’ün çektiği ‘Kaybolmayın  Çocuklar’ adlı saat 20:30'da belgesel gösterilecek ve kendisiyle bir söyleşi yapılacak. Saat 22.00’de bir Ermeni grubu olan Vomank grubu konser verecek.”

‘Vakfa geri verilsin' 

Kamp Armen için bir kısa vadeli bir de uzun vadeli hedefleri olduğunu söyleyen Özbay, kısa dönem hedeflerini hukuki bir güvence alana dek alanda kalmaya devam etmeleri olarak anlatıyor. “Pazar gününe kadar kesin olarak buradayız. Ondan sonrasını bugün ve yarınki hukuki gelişmeler ve avukatlarla yapacağımız görüşmeler belirleyecek. Eğer buradaki yıkımın durdurulacağına dair bir hukuki gelişme olmazsa kalmaya ve dayanışma çağrılarına devam edeceğiz. Onun dışında eğer arazinin sahibi yıkmayacağını belli eden bir güvence verirse nöbete son vereceğiz. Fakat sonra politik bir kampanyayla devam edeceğiz. ‘Burası Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi'ne ait bir vakıf arazisidir, vakfa geri verilsin’ diye bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Ana hedefimiz bu olacak."diyor.

32 yıl sonra ilk ders

Nöbet tutanlardan Murat Akdağ ise dayanışmaya gelenlerin oldukça fazla olduğunu belirtti. Nöbet sırasında Kamp Armen’in bahçesini ve binayı temizlediklerini belirten Akdağ, “Bir tane sınıf var, şu an o sınıfı boyuyoruz. Bugünden itibaren kullanmaya başlayacağız ve akademisyenler gelip destek verecek. 32 yıl sonra ilk defa burada ders yapılacak” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu