Armstrong Ceiling Solutions, Aurelius Tarafından Satın Alındı



Armstrong Ceiling Solutions'ın konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde;

"-Devralmanın tamamlanmasıyla beraber, devredilen pazarlarda bulunan Armstrong Ceiling Solutions, Aurelius Equity Opportunities şirketinin tam mülkiyetindedir.  

-Bağımsız olarak Knauf’tan alınan ve daha önce Armstrong World Industries’in bir parçası olan işletme, 11 coğrafi pazara hizmet veren tek, bağımsız ve karlı bir oluşum olarak kuruldu.

-Asma tavan panel ve taşıyıcıların önde gelen üreticisi olarak, İngiltere’nin Kuzey Doğusunda iki üretim tesisine ve İngiltere, Almanya ve İspanya’da bulunan üç dağıtım merkezine sahiptir.

-Armstrong Ceiling Solutions olarak ticaret yapan ve genel merkezi Gateshead, İngiltere'de bulunan köklü firma, 260’tan fazla çalışana sahiptir ve beş yönetim kurulu üyesi liderliğinde yönetilmektedir.

-Aurelius Equity Opportunities, mineral taşyünü asma tavan plaka ve taşıyıcı üretim tesislerine önemli teknik ve şartnamelerin geliştirilmesini sağlamak için kapsamlı olarak tasarlanmış uzun süreli sermaye yatırım programı uygulayacaktır.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

31 Mart 2020, Armstrong tavan panel ve taşıyıcı sistemlerinin Avusturya, Estonya, Almanya, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Portekiz, İspanya, Türkiye ve Birleşik Krallık'taki işletmelerinin Aurelius Equity Opportunities (“Aurelius”) tarafından resmi olarak satın alınması için resmi kapanış tarihine işaret ediyor. Bu tarihten itibaren beş yönetim kurulu üyesi tarafından liderliği yapılan ve ticari faaliyetlerine devam eden Armstrong Ceiling Solutions, tamamen bağımsız ve Aurelius mülkiyetinde olacaktır.

Ağustos 2019’da kalkınma potansiyeline sahip şirketlerin operasyonel iyileştirmesi yoluyla değer yaratmaya odaklanan Avrupa merkezli yatırım şirketi Aurelius Equity Opportunities, firmanın satın alınması için anlaşmaya varmıştır. İşletme, Armstrong Ceiling Solutions olarak işlem görmekte ve İngiltere’nin Kuzey Doğusunda iki üretim tesisi ve Birleşik Krallık, Almanya ve İspanya’da olmak üzere üç dağıtım merkezinin yanı sıra iade edilen bölgelerde mineral taşyünü asma tavan plaka ve taşıyıcı satışlarını gerçekleştirmektedir.

Armstrong World Industries (“AWI”) EMEA asma tavan işletmesi (“Armstrong EMEA”) Knauf’un satın alma anlaşmasının kılavuzluğunda gerçekleşmesiyle birlikte, çok sayıda bölgedeki modüler mineral taşyünü asma tavan panelleri ve taşıyıcılarının üretim ve tedarik üzerindeki pazar rekabetini korumak için yine Knauf'un Avrupa Komisyonu tarafından gereken geriye dönük durum (retrospektif) koşulları takip edilerek işlem icra edilmiştir. Devir teslimin sona ermesi için Knauf, onaylanacak bir üçüncü tarafa satılacak olan yeni bir bağımsız grup oluşturmak için belirli bölgelerde taşyünü asma tavan plaka ve taşıyıcı işletmelerini ayırmakla yükümlüdür.

 
Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Aurelius İcra Kurulu Üyesi Fritz Seemann: “Bu devir alımın tamamlanmış olmasından çok memnunuz ve Armstrong Ceiling Solutions’ı portföyümüzde karşılıyoruz. Bu işlemin tamamlanması, Aurelius’un karmaşık, sektör dışı yapılan satışı gerçekleştirme konusunda uzmanlığının yanı sıra oldukça zorlu piyasa koşullarında işlem yapma kabiliyetini göstermesi bakımından iki kat önemlidir. Armstrong Ceiling Solutions ve yönetim kurulu üyelerini destekleyerek, üretim sektöründeki kapsamlı deneyimlerimizi ve şirketin devam eden büyümesini desteklemek için operasyonel uzmanlığımızı daha üst seviyelere çıkartmayı umuyoruz.”

Şu anda resmi olarak Aurelius’a ait olarak, 2020 yılı, 260’ın üzerindeki çalışanı ile birlikte sağlam, bağımsız ve karlı bir kuruluş olarak Armstrong Ceiling Solutions için heyecan verici yeni bir sayfa olmuştur. Şirketin merkezi Gateshead, Birleşmiş Krallık’ta bulunup, son derece deneyimli ve kendini işine adamış bir yönetim ekibi tarafından yönetilmektedir.

İşlemin tamamlanması, iki tesisin kurum içinde işletme tarafından hizmet verdiği coğrafi pazarlarda satılan tüm taşyünü asma tavan plaka ve taşıyıcı tiplerini üretmesini sağlayan, hem mineral taşyünü asma tavan plaka ve hem de taşıyıcı üretim alanlarına önemli teknik ve şartname yükseltmeleri sunmak için tasarlanmış kapsamlı ve uzun süreli bir sermaye yatırım programının uygulanmasının yolunu açmaktadır.

 
Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Aurelius, küresel olarak ve tüm konut harici inşaat sektörlerinde büyüme fırsatlarından yararlanmak için yönetim ekibiyle yakın çalışacaktır. Yeni ürün geliştirilmesi amacıyla yapılacak yatırım, mevcut temel ürün çeşitliliğini geliştirecek ve pazar ihtiyaçlarını karşılayarak daha geliştirilmiş ve geniş bir ürün yelpazesi sunacaktır.

Son değişiklikleri kapsamak, işletmelerin yeni kimliğini ve değerlerini yansıtmak için Armstrong Ceiling Solutions’ı ve müşterilerini heyecan verici bir yeniden tanımlama yolculuğuna çıkaracak yeni bir marka oluşturulacaktır.

Armstrong Ceiling Solutions Genel Müdürü Christophe Lloret Linares şunları söyledi: “Kilit bir Pazar oyuncusu olan Armstrong Ceiling Solutions, Aurelius ile bugün yapılan işlemlerin kapanışıyla başlayan yeni bir dönemin temelini oluşturan mükemmel bir hissedar buldu. Armstrong Ceiling Solutions’ın uzmanlığıyla beraber Aurelius’ın tecrübesi, yeni bağımsız işletmenin başarısını temin edecektir. Çalışanlarımız Aurelius ile iş birliğine başlamaktan büyük heyecan duyuyor, müşterilerimizin ve şirketlerimizin uygulanan önemli yatırım planlarından, yeni stratejik gelişmelerimizden ve kârlı büyümemizden yararlanacağına inanıyorlar.”