Arsa Arayışındaki Tokal Topkapı’ya Ofis Kuracak



340 konutluk Agena Park’ta ve Denizli’de gerçekleştirdikleri 112 konutluk TOKİ projesinde sona yaklaşan Tokal İnşaat, İstanbul’da birkaç lokasyonda birden araştırma ve fizibilite çalışmalarını devam ettiriyor. 2011 planlamaları hakkında konuşan Tokal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Alkan, öncelikle 2010 yılında elde ettikleri 230 milyon TL’lik ciroyu bu yıl 250 milyon TL’ye taşımayı hedeflediklerini bildirdi. Bu rakamı, konut üretiminin yanı sıra inşaat yan sektörlerindeki faaliyetlerinden de elde edeceklerini belirten Alkan, yeni konut projelerine başlamak için İstanbul’un farklı bölgelerinde arayış içinde olduklarını kaydetti.

Yeni dönemdeki üretimlerinde konut ve ofis projelerine yoğunlaşacaklarını dile getiren Alkan, bu doğrultuda arsa ve proje çalışmalarına hız verdiklerini aktardı. Alkan, Topkapı’da bir ofis projesi için görüşmelerinin devam ettiğini açıklayarak, “Projelerimizin hepsi de hazırlık safhasında oldukları için kesin bir şeyler söylemek mümkün değil. Çok yakın zamanda netlik kazanacağını söyleyebilirim” dedi.

‘Bağlantı yolu değeri artırır’

Üzerinde çalışmalara devam ettikleri projeler hakkında konuşan Kemal Alkan, 17 bin 500 metrekare alan üzerinde 70 bin 679 metrekare inşaat olarak tasarladıkları Agena Park’ı tamamladıklarını ifade etti. 340 konut ve 26 mağazadan oluşan projenin İstanbul’da yer aldığını belirten Alkan, şu anda projeyle ilgili olarak satışı süren 90 civarında konut olduğunu dile getirdi. Projenin geleceğinin parlak olduğuna dikkat çeken Alkan, şu an inşaatı devam eden Esenyurt-TEM bağlantı yolunun 2011 yılında tamamlanmasıyla Agena Park’ta değer artışı yaşanacağını ifade etti. Alkan, “Ulaşım kolaylığı, çevrede başka marka konutlarda yaşamın başlaması ve cazip ödeme kolaylıklarının desteğiyle Agena Park’ta bütün dairelerimizi satmayı planlıyoruz” diye konuştu.

‘Denizli’de planın çok önündeyiz’

Kemal Alkan, Denizli’deki projelerine dikkat çekti. 2010’da ihalesini TOKİ’den kazandıkları 112 konutluk konut projesinde planlamanın önünde gittiklerini kaydeden Alkan, “Kısa sürede bitirerek teslim edeceğiz. Bundan sonrada gerek TOKİ, gerek Emlak Konut, gerekse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan bizim konseptimize uygun arsalar olursa konut projeleri inşa etmek istiyoruz” dedi.

‘Seçimde talep patlaması olur’

Kemal Alkan, konut sektörünün bu yılki performansı hakkında da tahminlerde bulundu. Birkaç yıldır süren yükselişin bu yıl da aynı şekilde devam edeceğini düşünen Alkan, Türkiye’yi bekleyen seçim sürecinin konut satışlarını olumsuz etkilemeyeceğinin altını çizdi.  Hatta, seçimlerin büyük bir talep patlaması bile yaratabileceğini söyleyen Alkan, “Ancak, seçimlerden sonra eylül ayına kadar sektörde bir durgunluk yaşanması beklenebilir. Sonraki süreç de seçim sonuçlarına paralel olarak değişiklik gösterecektir” dedi.