Arsasından Geçen Yolu Kapattı



DHA'nın haberine göre, Serap Suyolcu, Kum Mahallesi Karaevler Mevkii'nde bulunan 6 dönüm arazisinin 1260 metrekaresinin Karayolları tarafından işgal edildiğini belirterek, eylem yaptı.

Arazi sahibi tarafından kapatılmıştır

Amasra ile Bartın arasında ulaşımı sağlayan iki yoldan biri olan yolun yaklaşık 50 metrelik kısmına dubalar yerleştiren Serap Suyolcu, tek şeridi ulaşıma kapatarak, "Amasra'da özel mülk içinden geçen karayolu arazi sahibi tarafından kapatılmıştır" yazılı pankartı yol kenarına astı. Serap Suyolcu trafiğe kapatılan bölgeye gelen trafik ekiplerine de yolu neden kapattığı hakkında bilgi verdi.

Arsa bedelinin ödenmesi için 3 yıldan bu yana hukuk mücadelesi verdiğini belirten  Serap Suyolcu, şöyle dedi: "Ailece il dışında yaşıyorduk. Daha sonra Amasra'ya yerleştik. Karayolları 30 yıl önce arsamızı gasp ederek, yol açıyor ama kamulaştırma yapmıyor. 2010 yılında Karayolları'na dava açarak, kamulaştırma yapmasını ve 30 yıldır kullandığı yolun ücretini ödemesini istedik. 3 yıldır mahkemede hukuk savaşı veriyoruz. Karayolları uzlaşma teklifinde bulundu ama bir sonuç çıkacağına inanmıyorum. Biz de kendimize ait olan yolun bir kısımını dubalarla kapattık."