Art İstanbul 2004/Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması



Sanat Galericileri Derneği ile İKON Fuarcılık Hizmetleri tarafından düzenlenen `Artistanbul 2004` 7-12 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu`nda yapılacak.

Teması `Sevgi ve Barış İçin`olarak belirlenen fuarın direktörlüğüne, uzun yıllar finans ve galericilik deneyimi olan Erhan M. Ersöz seçildi. Fuara 72 sanat galerisi katılıyor. Yaklaşık 130`un üzerinde galerinin katılma talebine karşın, kısıtlı alanda düzenlenmesi nedeniyle birçok başvuru kabul edilemedi. Bu yıl fuara katılacak galerilerin seçimi bir seçici kurul tarafından, uluslararası fuarlarda benimsenen kriterlere göre yapıldı. Türkiye`de sanatın gelişmesinin teşvik edilmesi amacıyla bu yıl fuara ilk olarak İstanbul ve Ankara dışından da galeriler katılacak.

300 sanatçının yapıtının sergileneceği fuarda, sanatçıların çoğunun, daha önce görülmemiş 2 binden fazla eseri sergilenecek. Bunların arasında Hamit Görele, Fikret Mualla, İhsan Karaburçak, Bedri Rahmi, Eren Eyuboğlu, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Özdemir Altan, Ferruh Başağa, Ömer Uluç, Güngör Taner, Mustafa Ata, Koray Ariş, Komet, Utku Varlık, Ergin İnan, Yusuf Taktak, Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş, Zahit Büyükişleyen, Süleyman Saim Tekcan, Pat Andrea, Mevlut Akyıldız, Mehmet Güler, İlhan Berk, Yavuz Tanyeli, Yılmaz Aysan, Alp Tamer Ulukılıç, Onay Akbaş, Mahir Güven, İrfan Önürmen` in eserleri bulunuyor.
Fuar kapsamında bu yıl `Genç Sanatçılar Resim Yarışması`, `Eleştirmen Yarışması` ve `15 Sanatçıdan` konulu sergi düzenlenecek.