Arte Osaka'nın Ürünleri KBS ile Türkiye'de



Dekoratif boya alanında dünyaca ünlü İspanyol Arte Osaka firmasıyla ortaklık kuran KBS Boya, bu firmanın dekoratif, modern ve konforlu boya çeşitlerini iç piyasaya sunuyor. KBS şimdi de Avrupa'nın önemli isimlerinden biriyle anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Kimya ve enerji sektöründe yatırımları olan GFG Grup'un bünyesindeki firmalardan biri olduklarını belirten KBS Boya Yönetim Kurulu Başkanı Güven Güleşce, "Ülkemizde üretimi bulunmayan hammaddelerin araştırmalarını Çin ve Hindistan'daki şubelerimiz aracılığıyla yapıyor; boya, matbaa, tekstil ve plastik sektörlerinin tedarikçiliğini GFG bünyesinde, iç piyasaya  hammadde satışlarını da Mercan Boya Kimya ile gerçekleştiriyoruz" dedi.

2008 yılında aldıkları yatırım kararı sonucu boya üretimine başladıklarını ifade eden Güleşce, "2008-2009'u yapılanma ve sektöre merhaba yılı olarak geçiren KBS Boya, şu anda yılda 20 bin tonluk kapasitesi, geniş ürün yelpazesi, sağlam müşteri ağı ve etkin kadrosu ile kısa bir zamanda sektörde ilk 10'a girmeyi hedefliyor. Firma bünyesinde Bosforo ve Almeyra adlı 2 markanın satışını yapıyoruz" diye konuştu.

Bu yılın başından itibaren dekoratif boya alanında dünyanın önemli firmaları arasında yer alan İspanyol Arte Osaka firması ile iç pazara yönelik bir anlaşma yaptıklarını hatırlatan Güleşce, "Arte Osaka'yla yılbaşında yaptığımız anlaşma sonucunda bu firmanın ürünlerini iç pazarda KBS olarak biz satacağız. Dekoratif, modern ve konforlu boya çeşitlerini Türk insanına anlatacağız. Ayrıca, Avrupa ve dünyanın en önemli boya fabrikalarından biriyle de ortaklık anlaşması yapmak üzereyiz" açıklamasında bulundu.

Cironun yüzde 6'sı Ar-Ge'ye

Firma olarak Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve bu sayede inşaat, sanayi, ahşap ve toz grubundan oluşan geniş bir ürün yelpazelerinin olduğunu vurgulayan Güven Güleşce, "Öncelikli hedefimizi yurtiçinde yapılanmamızı tamamlamak üzerine kurduk. Uzman ve tecrübeli satış kadromuzla bu yolda ciddi adımlar atmış durumdayız. Doğru noktalarda doğru firmalarla bayi yapılanmalarına devam ediyoruz.

İstanbul içi satış noktaları ile kalan tüm illerimizde de bayilik sistemi ile yayılmamıza devam ediyoruz. Önemli hedeflerimizden birisi de ihracat ağımızı genişletmek. Günümüzde Yunanistan, Gürcistan, Kıbrıs, Afganistan ve Irak'a ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki dönemler için de özellikle Orta Asya, Afrika ve diğer komşu ülkelerimizle etkin bir şekilde ihracata başlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.