Artık Koruma Altında!



Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, yaptığı açıklamada, Yeşilırmak üzerine 1250 yılında yapılan tarihi köprünün taşıt trafiğine kapatıldığını bildirdi.

Hıdırlık Köprüsü'nün 763 yıldır Tokat'ın yükünü taşıdığını belirten Çiçek, "Şehrimizi ikiye bölen Yeşilırmak üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminden kalan Hıdırlık Köprüsü artık dinlenmeye alındı. 30-40 yıl önce yoğun olarak şehir merkezinden Karşıyaka'daki bağlara gidiş yolu olarak kullanılırdı. Son 30-40 yıldır da çok ciddi bir trafik yükünü kaldırıyordu" dedi.

Köprüden önceki yıllarda ağır tonajlı taşıtların ve otobüslerin de geçtiğini ifade eden Çiçek, şunları aktardı:"Ama son yıllarda sadece küçük araçların trafiğine tek yönlü olarak açıktı. Elbette ki köprünün yapılışı ağır taşıt trafiğini kaldırabilecek özellikte değildi. Biz bunu düşünerek şehir merkezini Karşıyaka'ya bağlayan 7 köprü inşa ettik ve en son yaptığımız Gaziosmanpaşa Köprüsü ile de Karşıyaka'yı şehir merkezine bağladık. Hıdırlık Köprüsü sadece yaya trafiğine açılmış oldu. Bundan sonraki süreçte Hıdırlık Köprüsü turizme kazandırılacak, nostaljik olarak yayaların gelip geçeceği bir köprü olacak."

İlerleyen süreçte ışıklandırılacak köprünün, üzerinde kitabesi olan nadir tarihi köprülerden biri olduğunu belirten Çiçek, buranın binlerce yıl daha yayalara hizmet edebileceğini vurguladı.

Adnan Çiçek, köprünün restorasyonu için hazırladıkları projeyi Karayolları'na gönderdiklerini ve cevap beklendiğini sözlerine ekledi.