artSumer’de 5. Mevsim Yaşanıyor



Gençay Kasapçı 77’nci kişisel resim sergisi, 27 Nisan - 15 Mayıs 2005 tarihleri arasında Arnavutköy’de artSumer Modern Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

Sanatçının en son yağlıboya eserleri ile, boncuklarla gerçekleştirdiği panoları “5. Mevsim” konulu sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Gözle göremediğimiz dünyanın gizemini, sürekliliğini, hareket ve ışığını görebildiğimiz, doğaya taşıyan ve onunki ile birleştiren sanatçı bu sergisini “5. Mevsim” diye isimlendiriyor.
Buradaki tablolarda gördüğümüz ağaçlar sanki doğada yeni bir oluşum içindeler. Nasıl bir maddenin temelini oluşturan atomlarda hareket, süreklilik, çoğalma ve matematiksel bir düzen varsa, sergideki ağaçlar da bir oluşum içerisindeler. Kuşlar, yapraklar ve tohumların, ağaçların oluşmasını sağladıkları gibi, onlarda da gözle göremediğimiz doğanın ışık, süreklilik ve devinimi var.
Gencay Kasapçı bu sergisinde en son yaptığı resimlerin yanı sıra 1960 yıllarında yaptığı optik dönemine ait birkaç çalışmasını da galerinin alt katında sergiliyor.

1954 yılından beri zaman zaman nazar boncukları ile de tablolar yapan sanatçının bu son sergisinde bizlere gösterdiği yeni boncuk tablolarında 1960 yıllarında yaptığı optik tablolarının izlerini bulmak mümkün.


GENCAY KASAPÇI
1933 yılında Ankara’da doğdu. 1954’te Devlet Güzel Sanatlar Akademisin Yüksek Resim Bölümünü bitirdi.
1958 yılında İtalyan Hükümeti’nin bursu ile İtalya’ya gitti. Bir yıl boyunca Floransa’da Güzel Sanatlar Akademisi’nde mozaik ve fresko çalıştı. Floransa’da ki çalışmalarını tamamladıktan sonra Roma’ya yerleşti ve yurda dönene kadar profesyonel bir ressam olarak kariyerini Roma’da sürdürdü.
1967’de urda döndükten sonra Ankara’da ODTÜ, Şekerbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası, İstanbul’da Divan Otel ve Etap Otel’e bazı panolar ve Mersin iline “Özgürlük Anıtı” ve daha sonra da “Portakal Ağacı” anıtlarını yapmıştır.
Eserleri dünyanın çeşitli ülkelerinde ve yurdumuzda ki özel koleksiyonlardadır.
Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel sergi açmış ve karma sergiye katılmıştır.
Ankara ve Mersin’de yaşamaktadır.

ÖDÜLLER:
1961 Milletler arası Gubbio Resim Yarışması Birincilik Ödülü, İtalya
1974 DYO Resim Yarışması Resim Ödülü
1980 Ev Dekorasyonu Resim Yarışması Başarı Ödülü
1983 Vakko Resim Yarışması, Mansiyon
2003 Kültür Bakanlığı 64. Resim Ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü

Sergi Süresi:
27 NİSAN - 15 MAYIS 2005

artSumer
MODERN SANAT GALERİSİ
1. Cad. No.62
Arnavutköy / İstanbul
Tel: 0212 263 56 23
www.artsumer.com