Sultanlar Porselende Vücut Buluyor



Seramik sanatçısı K. Deniz Pireci'nin, kadınlığın tarihsel serüveni ile ilgili üçlemesinin ikinci sergisi olan "Sultanlar Saltanatı", sanat severlerle buluşuyor. 3 - 28 Aralık tarihleri arasında Almelek Sanat Galerisi' nde açık kalacak olan sergide, porselen bu kez de sultan formlarıyla karşımıza çıkıyor.

Kadınlığın gizemlerini arayarak, aslında kendi ruhunu bulmaya çalışmakta olan sanatçı; eserlerine de bu arayışı yansıtıyor. Sultanlar Saltanatı bizi, hem yaratıcı hem yok edici olan kadının içsel paradoksuna doğru büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Daha sezgisel, daha şefkatli ve belki de daha mücadeleci olarak kadınlığın doğasındaki bilgeliği, güzelliği ve gücü yeniden keşfediyoruz.

Türkiye'nin porselenle çalışan ve yapıtlarını yer yer camla ve tuvalle de bütünleştiren az sayıda seramik sanatçısından biri olan Pireci çalışmalarını, "Porselenle çalışmak, kısaca cehennem ateşiyle cennet meyvesi yapmaktır. Farklı malzemelerin birlikteliğinden ortaya sonsuz bir şiir çıkmaktadır.'' diye tanımlıyor.

Sergilenen 25 eserin içinde sanatçının yurtdışında sergilenen eserleri de bulunuyor. Sanatçının çalışmalarından bazıları, VitrA Seramik Sanat Atölyesi, Kore Museum of WOCEF ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.

Almelek Sanat Galerisi
Nispetiye, Aytar Cad. Nil Apt. 24/6 Levent-Ystanbul
Tel: 0212 269 80 14