Mimarlar Odası Kütüphanesi (Konur 4/4) Yenilendi



Mimarlar Odası’nın Ankara Konur Sokak 4/4’te bulunan kütüphanesi yenilenerek hizmete girdi. Mimarlar Odası Kütüphanesi, sahip olduğu mimarlıkla ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma ortamı yaratarak, mimarlık eğitimine ve mimarlık mesleğine bilgi desteği vermeyi amaçlayan bir hizmet birimidir. Yenilenen mekânıyla kütüphanenin daha iyi bir araştırma olanağı yaratması hedeflendi.

Kütüphanecilik ve enformasyon teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda hizmet çeşitliliğini ve kalitesini artırmalıdır. TMMOB Mimarlar Odası Kütüphanesi de, bu zorunluluğun farkında olarak yeniden yapılanmayı hedeflemiş ve vizyonunu “Ulusal Mimarlık Bilgi ve Belge Merkezi” olarak belirlemiştir. Bilgi ve Belge Merkezi’nin temel amacı, kapsamlı bir araştırma ortamı yaratarak mimarlık eğitimine ve mimarlık mesleğine destek vermektir. Bu desteği de, öncelikle Türkiye’de mimarlıkla ilgili üretilen tüm belgeleri / yayınları derleyip düzenleyerek, basılı ve elektronik ortama erişimini sağlayarak vermeyi hedeflemiştir.

Amaç, sürdürülebilir bir kütüphane politikası oluşturmak ve kütüphaneyi “Türkiye Mimarlık Bilgisi Merkezi” durumuna getirmektir. Bu amaç doğrultusunda gelişen kütüphanemiz, araştırma yapmak isteyen her kişinin kullanımına açıktır. Kütüphane hafta içi ve Cumartesi 10:00-13:00 / 14:00 -19:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam etmektedir.