Etimesgut’un Tek Gecekondu Bölgesi Şırıncaktepe Modern Konutlara Kavuşacak

Etimesgut Belediyesi, ilçenin tek gecekondu bölgesi olan Şırıncaktepe’yi modern konutların bulunduğu yerleşim alanına dönüştürerek ilçedeki ilk kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Şırıncaktepe mevkisinin çarpık yapılaşmanın yanı sıra heyelan bölgesi olduğunu söyledi.

Yılmaz, Etimesgut’un Atatürk tarafından, ‘örnek nahiye’ olarak kurulduğunu anımsatarak, “Buna rağmen geçmiş yıllarda yaşanan gecekondulaşma süreci burada da yaşanmış. Bu alan, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait. Burada 50 bin metrekarelik konut alanı, ayrıca 60 bin metrekarelik yeşil alan var.” diye konuştu. Şırıncaktepe’nin, heyelan bölgesi olması nedeniyle ilk olarak ağaçlandırma çalışması yapılacağını ifade eden Yılmaz, “Burada gecekondulaşmanın bitirilmesi gerekiyor. Bu çalışma, bu alanda yaşayan insanların sağlığı açısından da önemli. Burada amaç, insanlarımızın kira öder gibi para ödeyerek ev sahibi olmalarını temin etmek. Bu nedenle plan değişikliği yaptık. Konut sayısı yüzlerle ifade edilirken yeni planla bu sayı bine çıktı. Biz burada Esenboğa protokol yolunda uygulanan modeli uygulamaya çalışacağız.” dedi.

“Girişimcileri davet edip buralarda gezdirmek, bölgeyi anlatmak gerekiyor. Etimesgut’un sınırları bile henüz belli değil. Burası doğrudan merkezle sınır bağlantısı olmayan bir ilçe, çok içeride kalmış, zırhlı birliklerin veya AOÇ’nin bile bizim ilçemizin sınırlarında olduğunu bilmeyenler var.” diyen Yılmaz, ilçenin tanıtımıyla ilgili birçok proje hazırladıklarını sözlerine ekledi.