Artvin’deki Maden Tahribatı Tepki Çekiyor



Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Esendal köyünde maden çalışmaları devam ediyor. Köyün mesire alanına sondaj makinelerinin çıkartılması için var olan yol genişletiliyor ve yol etrafından da 4 adet yeni yol vuruluyor.

BirGün’den Dilan Şahinbaş’ın haberine göre; Köy Muhtarı Ahmet Özdemir maden arama çalışmasının Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade ederek, “Sondaj firmasının mesire alanına çıkabilmesi için yollarda genişletme çalışması yapılmaya başlanmış. Yollar genişletilirken insanların tarlaları büyük zarar görmüş durumda. Yapılan bu doğa talanını gördükten sonra jandarmaya gittik ve tutanak tutuldu.” dedi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Esendal Köyünde yaşayan Ayşenur Özdemir, kayaların dere yatağına doldurulduğunu ifade etti: “Ağaçlar başta olmak üzere birçok alan tahrip edildi. En yakın Cerattepede çıkan madenden biliyoruz ki şirketlerin tek düşündükleri çıkarlarıdır. Bunun dışında her yol onlar için mubahtır. Bizim uğradığımız maddi manevi hasar onların umurunda bile olmayacak.” dedi.

Köyde hayvancılık ve tarımla uğraşarak geçimini sağlayan Talat Özdemir ise evlerinin tehlikede olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Köy arazisi yüzde 60-70 eğimli bir arazi. Burada bulunan çam ağaçları büyük zarar gördü. Arazinin altında bizim evlerimiz mereklerimiz var, yarın bu ağaçlar çürüyüp başımıza yıkılacak.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.