Arzu Gündüz'den Bir 'Kent' Okuması



İstanbul Saydam Gösterileri ve Fotoğraf Derneği’nin (İFD) girişimiyle, Hollanda’dan Nooderlicht Fotoğraf Vakfı ve Yunanistan’dan Selanik Fotoğraf Müzesi’nin partner kurum olarak katıldıkları, Fotoğraf Vakfı’nın ise desteklediği uluslararası gezici bir fotoğraf festivali olan ULİSfotofest, Yapı-Endüstri Merkezi Sergi Holü’nde sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor.

Bu yılki ana teması “Kent-Kentlileşme”, gündem teması ise “Su” olan ULİSfotofest'e Arzu Gündüz “Kent” isimli çalışmasıyla katılıyor. Arzu Gündüz, ULİSfotofest kapsamında Yapı-Endüstri Merkezi Sergi Holü’nde Kiki Petratou’dan sonra çalışmalarını sergileyen ikinci sanatçı.

Arzu Gündüz, sergiyi, ‘’Kenti dekonstrüksiyon kavramı çerçevesinde, mimari bağlamda ele alıyorum. Eksik ve çarpık kurulmuş mimari - insan ilişkisi ana temam. Soyutlamalarla göstermeye çalıştığım, durmaksızın kendimi tüketip, bulduklarıyla yeniden kurmaya çalışan organik yapı. Proje parçalara ayrılıyor. Fakat bu parçalar kendi içinde aşırı farklılıklar göstermediğinden her birinden örnek kareler seçerek bir bütün halinde sundum’’ diyerek anlatıyor.

Arzu Gündüz
1973’de Antalya’da doğdu. İlk ve orta eğitimimi Antalya’da tamamladı. 1991’de İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü’ne başladı. Orada beş yıl eğitim gördükten sonra tamamlamadan ayrıldı. 1999’da M.S.Ü. Fotoğraf Bölümü’ne girdi. 2004’te aynı bölümden mezun oldu. 2004’te UIA kapsamında gerçekleştirilen karma sergiye “Çift Başlı Kent’’ adlı fotoğraf projesiyle katıldı.

ULİSfotofest gezici fotoğraf sergisi İstanbul’dan sonra Temmuz ayında Diyarbakır’a, Eylül-Ekim aylarında Selanik’e ve son olarak Kasım-Aralık aylarında Gröningen’de sergilenip son bulacak.