AS Çimento Devler Liginde



Akdeniz’in en büyük çimento fabrikası olmayı hedefleyen AS Çimento 2006 yılında çimento kapasitesini yüzde 170 artırarak bir rekora imza atarken 2008 ihracat hedefini 75 milyon dolar olarak açıkladı.

Yeni yatırımının ilk etabını bu ay devreye alacak olan AS Çimento, 2008 yılında ulaşacağı günlük 11 bin 500 tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük 2’nci üreticisi olmayı hedefliyor. AS Çimento, 2005 yılında gerçekleştirdiği 5 milyon dolarlık ihracatını, 2008 yılında 25 kat artırarak 75 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

AS Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sak, sürekli yatırımlar ve istikrarlı büyümeyle AS Çimento’nun, sektörün önemli aktörü konumuna geldiğini kaydederek, “Yeni yatırımlarımızla birlikte 1,7 milyon ton çimento ve klinker ihraç ederek, yıllık ihracat hacmimizi 75 milyon doların üstüne çıkaracağız. Toplam çimento üretim kapasitemiz ise yıl sonunda 1,2 milyon tondan 3,3 milyon tona çıkmış olacak” dedi.

AS Çimento’nun yeni kapasitesiyle birlikte ihracat hacminin de önemli ölçülerde artacağına dikkat çeken Adem Sak, “Antalya limanına en yakın tesise sahip olduğumuz için hedefimiz Akdeniz havzasında bulunan ülkelere çimento vermektir. 2005 yılında Arnavutluk’dan, Kanada’ya kadar birçok ülkeye yapılan klinker ihracatına, bu yıl Orta Doğu ülkelerine çimento ihracatını ekledik. İhracatta hedefimiz önümüzdeki yıllarda Güney Avrupa ve Kuzey, Batı Afrika ülkeleri olacak” dedi.