Asansör Tasarım Yarışmasında Ödül 11 Bin Dolar



Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, asansörün geleceğine bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Asansör İstanbul’07 kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Asansör Tasarım Yarışması, “Asansörle Bildirişim”i konu alıyor. Bu yıl ilk kez uluslararası katılıma açılan Tasarım Yarışması’nda, insan ile asansör arasında bilgi alışverişini oluşturacak özgün ve yenilikçi tasarımlar değerlendirilecek ve birinci seçilen projenin tasarımcısı, 11 bin dolar ödülün de sahibi olacak. Dereceye giren yarışmacılar toplam 22 bin dolar ile ödüllendirilecek.

İlki 2005 yılında gerçekleştirilen ve fuar kapsamında ikincisi düzenlenen “Asansör Tasarım Yarışması”, asansör ile kullanıcı arasındaki bilgi alışverişini, bir başka deyişle bildirişimi konu alıyor. Yarışma, Asansör İstanbul Fuarı kapsamında, AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) ve İFO İstanbul Fuar Hizmetleri tarafından, ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) desteği ile gerçekleştiriliyor.

Fonksiyonel butonlar
Asansörle kullanıcı arasında bilgi alışverişini kolaylaştıracak kabin ve kat kumanda panellerinin, bu paneller üzerinde yeralan buton, uyarı, sinyal ve iletişim araçlarının kolaylıkla algılanıp kullanılabilmesi için geliştirilen tasarımların yarışacağı organizasyonda, birinci seçilen tasarım, 11 bin dolar ile dereceye giren tüm yarışmacılar toplam 22 bin dolar ile ödüllendiriliyor. Bir önceki yarışmadan farklı olarak, bu yıl uluslararası katılıma da açılan tasarım yarışması ile asansör butonlarını daha fonksiyonel hale getirecek yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılması ve bu fikirlerle asansör sektörüne öngörü sağlanması hedefleniyor.

Son başvuru tarihi 23 Mart 2007 olarak belirlenen yarışmanın sonuçları 14 Nisan 2007 tarihinde açıklanacak.

Yarışma ve katılım şartları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.