Asfalt Görevlisi Değil Ağaymış



Keçiören’deki evinin önünü asfaltlarken kendisini görüntüleyen habercilere saldırıp istifa etmek zorunda kalan ama müstafiyken Ankara’daki malikanesini Büyükşehir’in kamyonlarına, kepçelerine asfaltlatırken, bahçe-çevre düzenini yaptırırken yakalanan Burhan Yazar’ın köyünü de abat ettiği ortaya çıktı.

Keçiören’deki evinin önünü asfaltlatırken yakalanınca adamlarıyla birlikte habercilere saldıran Büyükşehir’in müstafi "asfalt görevlisi" Burhan Yazar’ın "icraatları" bitmek bilmiyor. İstifa ettikten sonra Ankara’daki süper malikanesinin asfaltlarını, çevre-bahçe düzenini Büyükşehir’in tanker, kamyon, kepçeleriyle yaptırırken yakalanan Yazar’ın doğduğu köyü de yine Ankaralı’nın parasıyla abat ettiği ortaya çıktı.

Melih Gökçek’in müstafi sağ kolu Yazar, adamlarıyla saldırdığı Kanal D habercilerine bu kez Ankara’nın çok uzağındaki köyünde yakalandı. Hizmette sınır tanımayan Yazar’ın doğup büyüdüğü köy olan Yozgat’ın Kayakışla köyünü, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar, iş makineleriyle asfaltlattığı, yine köyü belediyenin bankları, sokak lambalarıyla donalttığı ortaya çıktı.

Yazar’ın köyü için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları seferber edilirken köydeki ilginç ayrıntılar da dikkat çekti. Yazar’ın kendi ismini taşıyan Büyükşehir bankları da köyü süslerken, sokak lambalarının da Ankara’dan getirildiği tespit edildi. Sokak lambalarının üzerine yapıştırılan belediyenin yollarda kullandığı trafik reflektörleri de ilginç bir görüntü oluşturdu.

Komşu köy içler acısı

Geçen sene temmuz ayında Ankaralı’nın parasıyla alınan, mazotunu Ankaralı’nın koyduğu iş makinelerinin, yine Ankara’nın asfaltını Burhan Yazar’ın köyünde kullandığı, Büyükşehir Belediyesi’nin raporlarında da yer aldı. Buna rağmen Yazar hakkında bir işlem yapılmaması da bir soru işareti olarak kaldı. Diğer taraftan kendi köyüne hizmet götüren Yazar’ın, komşu köy için o kadar cömert olmadığı da gözlendi. Doğduğu köyün girişinden çıkışına kadar her yer asfaltlı olmasına rağmen ama tam yanındaki köy tam anlamıyla çamur deryası olarak görüntülendi.

450 bin TL’lik eğitim neferi!

Burhan Yazar’ın köyüne "köy hizmeti" yalnızca asfaltla da sınırlı kalmadı. Yazar ona yakın çeşmenin yanı sıra bir de okul yaptırdığı ortaya çıktı. Burhan Yazar’ın dedesi Bekir Yazar’ın adını taşıyan Kayakışla Köyü’ndeki 8 derslikli okul için 450 bin TL bağış yaptığı Yozgat’ın Sorgun İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sitesinde duyuruldu. Yazar Gökçek’in sağ kolu olup "asfalt görevlisi" yapılmadan önce "apartman görevlisi"ydi.

Öte yandan Yazar’ın kendi adına ait internet sitesi olan www.burhanyazar.com isimli internet sitesinde halen Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü yazması dikkat çekti. Yazar’ın istifasının ardından Büyükşehir Belediyesi Yazar’ı "asfalt görevlisi" olarak adlandırmıştı.

Keçiören’deki ev pırıl pırıl

Burhan Yazar, Keçiören’deki evinin önüne asfalt döken Büyükşehir Belediyesi ekiplerini görüntüleyen Kanal D ekibini adamlarıyla tartaklayarak hakaretler yağdırmıştı. Yazar, bu olaydan sonra istifasını açıkladı. Makam aracından hışımla fırlayan "asfalt görevlisi" Yazar "Ne çekiyorsunuz lan siz?" diye bağırmıştı.

Malikanesine geceyarısı kıyağı

Evini asfaltlatırken habercilere saldıran Burhan daha sonra bu kez de villasını asfaltlatırken yine habercilere yakalanmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin kepçe ve kamyonları ’geceyarısı operasyonu’ ile "müstafi" Yazar’ın villasına giden bütün yolları asfaltlamıştı. Büyükşehir’e ait kepçeler ve kamyonlar Yazar’ın bahçesinin iç düzenlemesini de yapmıştı.

Bağlum’daki villanın lambası da bir örnek

Yazar’ın Bağlum’da oğluna ait olduğu öne sürülen villanın önünden geçen yolun asfaltının da bakımlı ve yeni olduğu görüldü. Evin yaklaşık 50 metre ilerisinde bir park da yaptıran Yazar’ın bu parkı tel örgülerle çevrelettirdiği dikkat çekti. Keçiören’deki ev, Esenboğa’daki malikane ve Bağlum’daki villa da Yazar’ın köyündeki Büyükşehir’in sokak lambalarının aynısıyla çevrili.