Aşiyan-Bebek'e İkinci 'Kazıklı Yol'



İstanbul, Bebek-Aşiyan Kazıklı sahil yolu projesi sürüyor. Projede 143 araçlık otoparkın yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yolları ile amatör balıkçılar için balık tutma iskeleleri bulunuyor. Daha önce 2007 yılında da kazıklar üzerinde genişletilen sahil bandında yapılan ikinci genişletme çalışmalarıyla Bebek sahiline ek kazıklı yol gelmiş olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Aşiyan önü balık tutma iskeleleri ve yürüyüş yolu düzenleme projesi kapsamında denize kazıklar çakılmaya devam ediliyor. Projenin Rumeli Hisarı önündeki bölümü tamamlanırken, üzerinde kazık çakan vincin bulunduğu duba Bebek Koyu'nun içlerine doğru ilerliyor.

Proje kapsamında 143 araçlık bir otopark yer alıyor. Bunun yanında kazıkların üzerine yapılacak platformlarda bisiklet ve koşu-yürüyüş parkurları yer alacak. Aynı bölgede 2007 yılında da bir çalışma yapılarak sahil yolu denize genişletilmişti. Yeni genişletme çalışmaları Bebek semtini denizden biraz daha uzaklaştıracağı ve tarihi dokuyu bozacağı gerekçesiyle semt sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.