Aşkabat'ın Şehir Kanalizasyon Sistemine İzopur İmzası



1950 yılından bugüne sanayi ağırlıklı soğuk ve sıcak yalıtım konusunda faaliyet gösteren İzopur İzolasyon, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılacak olan şehir kanalizasyon yenileme projelerinde 56 km’lik CTP hatlarının ihalesini aldı.

İzopur, kendisi gibi Türkiye’de sektörün deneyimli ve güvenilir firmalarından biri olan Teknoplas firması ile yapmış olduğu anlaşma gereği, AWWA C950, ASTM D3517, ASTM D3754, ASTM D3262, BS5480 standardına uygun CTP’den imal edilen ve tamamen Avrupa normlarına uygun boruların ilk partisinin üretimine start verdi. Üretilecek olan Ø 200 çaptan Ø 800 çapa kadar toplam 56 km’lik CTP hat borusu, yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp 75 tır ile karayolu üzerinden Aşkabat’a gönderilecek.

İzopur, yaklaşık 125 km’lik ikinci kısım ihale çalışmalarını da sürdürüyor. İzopur Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ceyhan yaptığı açıklamada, "Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu şu sıkıntılı günlerde, bu ve benzeri projelerin içinde yer almak en büyük hedefimizdir. İzopur ailesi olarak bu projeye katkısı olan tüm tedarikçilerimizi kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.