Aşkale Çimento, 'Yılın İşvereni' ve 'Yılın İşçisi' Ödüllerini Aldı



Milli Prodüktivite Merkezi tarafından her yıl düzenlenen ve verimliliği artırmak amacıyla verilen ödüller sahibini buldu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı törende, Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunan Aşkale Çimento Yılın İşvereni ve Yılın İşçisi ödüllerini aldı. Milli Prodüktivite Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Aşkale Çimento'nun ödüllerini Genel Müdür Nihat Kılıç ve Erzincan Çimento Fabrikası Müdürü Bekir Adıgüzel aldı.

Yakalanan başarıların ve alınan ödüllerin anlamlı olduğunu belirten Aşkale Çimento Sanayi TAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Türkiye'de yüzlerce şirketi geride bırakarak bu iki ödülü almak bize güç verdi. Bizler zor olanı başarıyoruz. Ortakları ve çalışanları ile birlikte güzel bir aile oluşturduk. Şirketlerimizde verimlilik ve kalite en önemli iki unsur. Türkiye'de bu anlamda ödüle layık görülmemiz bizi mutlu etmiştir. Emeklerimizi ve çalışmalarımız birilerinin onure etmesi en başta çalışanlarımıza haz veriyor." dedi.

Erçimsan Holding bünyesindeki işletmelerde verimlilik adına ciddi gayretler gösterildiğini söyleyen Yücelik, "Zaman ve kaynakları en iyi şekilde kullanarak başarıyı yakaladık. 1993 yılında kötü bir durumda olan Aşkale Çimento'yu satın aldığımızda bu noktaya geleceğimizi çoğu kimse hayal dahi edemedi. Ama bu gün Türkiye ekonomisinin önemli bir aktörü haline geldik. Bölgesel yatırımlarımız Türkiye ve dünyada birçok otoritenin dikkatini çekiyor." diye konuştu.

Yatırımlar hızla devam edecek

Aşkale Çimento'nun ortaklarından ve bölge insanından aldığı destekle yoluna devam ettiğini belirten Yücelik, "Zor bir bölgede ve sektörde böylesine başarılar yakalamak elbette önemli. Ortaklarımızın bize verdiği destek, çalışanlarımızın gösterdiği üstün performans, işletmelerde yakalanan verimlilik başarımızın temelini oluşturuyor. Türkiye'de hem işveren hem de işçi adına verimlilik ödülü almanın Aşkale Çimento açısından anlamı çok fazla. Bu yaptığımız mücadelenin ve ortaya koyduğumuz gayretin bir yansımasıdır. Bölgesel yatırımlarımıza süratle devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İşte şirketin aldığı ödüller

2007 yılında 'Türkiye'nin en çok vergi ödeyen ilk 100 firması' arasına giren, Anadolu Kaplanları içinde 'İhracata Şampiyonu' seçilen Aşkale Çimento, İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 2008'de Türkiye'nin en büyük 245'inci sanayi kuruluşu ve CNBC-e Bussinnes Dergisi tarafından yapılan araştırmada 'Türkiye'de en istikrarlı 43. şirketi olarak açıklandı. Türkiye Ekonomi Bankası ve Referans Gazetesi tarafından düzenlenen Hızlı Balık yarışmasında Aşkale Çimento sektöründe en yenilikçi ve en hızlı firma ödülünü aldı. ABD'li iş dünyası dergisi Fortune, Türkiye'nin en büyük 500 firması sıralamasında Aşkale Çimento, yüzlerce dev ismi geride bırakarak listenin 245. sırasında yer aldı. Çevre ve insan sağlığına büyük önem veren şirket; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sigara yasağı ile ilgili getirdiği önlemlerden dolayı, Türkiye'nin en iyi 9 firması arasından biri olarak seçildi.