'Aslanlı Yalı' Otel Olacak



İnşaat ve turizm sektöründe 25 yıldan bu yana faaliyet gösteren Göçay Group, haziranda aldığı Sait Halim Paşa Yalısı'nı butik otel haline getirmek için düğmeye bastı.

Boğaz'ın en güzel yerinde Yeniköy'de yer alan ve Aslanlı Yalı olarak da bilinen tarihi Sait Halim Paşa Yalısı'nı 49 yıllığına kiralayan Göçay Group burayı turizme kazandırmak için çalışmalara başladı. 19. yüzyılın son çeyreğinde 5 bin 152 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen Sait Halim Paşa Yalısı, 1535 metrekarelik oturma alanına sahip.
Sait Halim Paşa'nın vârislerinden 1968 yılında Turizm Bankası'na, daha sonra da Hazine'ye geçen tarihi yalı haziran ayında düzenlenen bir ihale ile Göçay Group'a 49 yıllığına devredilmişti. 21 odası olan yalıyı 8-10 yatağı ve 500 kişilik toplantı salonu olan butik otele dönüştürmeyi planladıklarını ifade eden Göçay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Göçen, "Anıtlar Yüksek Kurulu'nun da onayıyla burası için bir proje hazırlıyoruz. İki ay içinde tamamlanacak proje sonucunda restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Kendimize bir yıllık bir süre koyduk. Ama ben tüm bu çalışmaların altı ay içerisinde bitirilip tesisin turizme kazandırılacağını düşünüyorum" dedi.

Üniversitelerle işbirliği
Sait Halim Paşa Yalısı'nı tarihi kimliğine ve kişiliğine uygun restora edip işletmeye açmayı planladıklarını vurgulayan Göçen şöyle devam etti: "Masraftan kaçmayacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yalıya 1-2 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. Üniversitelerle işbirliği içerisindeyiz. Ayrıca eski Milli Saraylar Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Celayir'i bünyemize kattık."

25 yıllık turizmci
Göçay Group'un inşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren 25 yıllık bir kuruluş olduğunu ifade eden Mustafa Göçen, "Turizm sektöründe belli bir deneyim ve bilgi birikimine sahibiz. 2 bin 500 yatağımız var. Ayrıca devam eden turizm yatırımlarımız mevcut. Catering şirketimiz de var" diye konuştu. Pine Bay Holiday Resort, Pine Bay Marina Hotel ve Pine Bay Beach Club'ın sahibi olan Göçay Group, yeni yatırımlarla yerini sağlamlaştırmaya kararlı. Mevcut yatırımları hakkında bilgi veren Mustafa Göçen, şunları söyledi: "Kıbrıs'ta Karpat bölgesinde ve Dalaman Sarıgerme'de iki otel yatırımımız var. Kıbrıs'taki tesisimiz Bafra'da yer alacak ve 600
odalı 1200 yataklı olacak. Otel bünyesinde casino'nun yanı sıra kongre turizmine yönelik olarak konferans salonu bulunacak. Büyük bir kumsalı da olan tesis bize 25-30 milyon dolara mal olacak. Dalaman Sarıgerme'deki yatırımımızsa 1300 dönümlük arazi üzerinde gerçekleşecek. 1300 yataklı golf otel ve 18 delikli golf sahasının da bulunacağı tesis 2007 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek. Buraya 35-40 milyon dolarlık yatırım yapacağız."
Bu yıl grup olarak 40 milyon dolar ciro hedeflediklerini ifade eden Mustafa Göçen, krize rağmen yatırımlarını sürdürmelerini hızlı karar almalarına ve esnek olmalarına bağladı.
"Biz bukalemun gibi bir şirketiz. Değişen koşullara rahatlıkla ayak uyduruyoruz. Şartlar küçülmemizi gerektiriyorsa küçülür, büyümemiz lazımsa büyürüz" diyen Göçer, "Ayrıca ben her şartta yatırım yapmaktan müthiş zevk alıyorum. Hedefim her iki yılda bir turizm sektörüne 1000 yatak kapasiteli yeni bir tesis kazandırmak. bundan sonra da uzmanlık alanlarım olan inşaat ve taahhüt sektöründe ilerlemeye devam etmek istiyorum. Grubumuzda 2 binin üzerinde çalışan var. İstihdam sahası açtığımda ayrıca mutlu oluyorum" açıklamasını yaptı.

--------------------------------------------------------------------------------

Engelliler köyü kurmak istiyor
İş dünyasındaki faaliyetlerinin yanı sıra yaptığı sosyal çalışmalarla da tanınan Mustafa Göçen, Dilek Sabancı'nın onursal başkanlığını yaptığı Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı. Bu merkez sayesinde engelli birçok gencin spor yapabildiğini ve hayatın içinde yer aldığını belirten Göçen şunları söyledi: "Türkiye'de nüfusun yüzde 15'i engelli. Yüksek bir rakam olmasına rağmen biz bu engelli insanlarımızı dışarıda çok fazla göremiyoruz. Çünkü bu insanlar eve kapatılıyor. Ben onların da topluma kazandırılması ve normal insanlar gibi yaşamasını istiyorum. Bu amaçla Engelliler Köyü kurmak için çalışmalar yapıyorum. Ayrıca toplumun engelli vatandaşlara olan ön yargısını kırmak için önümüzdeki dönemde TV'den bir eğitim çalışması başlatacağım. TV'de engellilere karşı nasıl davranılması gerektiğini gösteren filmler oynatacağız." Eskiden bu yana sosyal çalışmalara önem verdiğini belirten Göçen, "Fakat birkaç yıl önce o zaman dokuz yaşında olan kızım bir beyin kanaması geçirdi ve vücudunun bir kısmını kullanamaz hale geldi. O günden sonra bizle aynı sorunu yaşayan insanlara destek vermek ve bu tür insanlara yardım etmek için çalışmaları hızlandırdım" diye konuştu.