ASMAZ Ahşap Karkas Yapılar Seri Üretime Başladı



ASMAZ Ahşap Karkas Yapılar, teknolojinin tüm olanaklarından istifade ederek mühendislik hesaplamaları yapılmış ahşap karkas bileşenlerinin seri üretimine başladı. Firma, seri üretim için tasarlanan yeni üretim tesisini faaliyete geçirdi. Ocak ayında İngiltere’den gelen özel bir ekip tarafından kurulan otomasyon üretim makineleri, montajı yapılarak işletmeye alındı.

Figen Günday ve Mike BealeGang Nail Systems Limited UK Başkan Yardımcısı Mike Beale de, üretimden sorumlu mimar Figen Günday’ın kontrolünde gerçekleşen montaj çalışmalarını takip ederek incelemelerde bulundu.
  
ASMAZ Enerji İletişim İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Asmaz, 2009 yılında yatırımlara odaklanarak bir atılım sürecine girdiklerini belirterek, küresek ekonomik krize rağmen seri ve otomasyon üretim hattını devreye aldıklarını söyledi. Nisan 2010'da tüm Avrupa Birliği ülkelerinde aynı anda yürürlüğe girecek olan EC-5 kodlu 'Avrupa Ahşap Karkas Yapı Yönetmeliği'ni gerçekleştirdikleri projelerde ve imalatlarda şimdiden kullanmaya başladıklarını ifade eden Asmaz, "Sektördeki en son gelişme ve teknolojileri yakından takip ederek, ülkemizde kullanıma sunuyoruz" dedi.
 


Mehmet Akif Asmaz, İngiltere’nin önde gelen üreticilerinden Gang Nail Sistemleri’nin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’daki tek çözüm ortağı olduklarını anımsatarak, ahşap mühendisliği alanındaki tüm ürünlerin de eyni tesiste üretileceğini açıkladı. Sürdürülebilir çevre için gerekli teknoloji ve know-how’a sahip olduklarını belirten Asmaz, bundan böyle tüm ülke çapında dünya standartlarında çevreci, ekolojik yapıların üretilmesine olanak sağlayacaklarını belirtti.



Yeni tesiste yatırım süreci tüm yıl boyunca sürecek. Tesis, makine ve teçhizat yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, aylık 250- 300 metre küp yapısal ahşabı işleyerek mühendislik hesapları yapılmış ürünlerin imalatını gerçekleştirecek. Çatı makası, döşeme kirişi ve duvar panelleri üretilecek fabrikada, ahşap karkas yapıyı oluşturan üç temel elementin üretim otomasyonu ve prosesi tamamlanmış olacak.



Ekolojik yapıların inşaat teknikleri ve yenilikleri, sürdürülebilir bir çevre için gerekli olan vazgeçilemez yenilenebilir enerji kaynaklarının ekolojik yapılara entegrasyonu konusunda detaylı çalışmalar yapan, ASMAZ Ahşap Karkas Yapılar ülkemizde bu konuda öncü olmaya aday olduğunu ve dünya ile aynı anda yenilikleri tüm sektör ile paylaşacağını ifade etti.