"Assan Alüminyum İstikrarlı Büyümesini Devam Ettiriyor"



Türk alüminyum sektörünün önemli isimlerinde Assan Alüminyum,  8- 10 Ekim tarihleri arasında yapılan ALUEXPO 4. Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı’nda iş ortakları ve paydaşları ile buluştu. Şirket, fuarın en büyük standında ağırladığı ziyaretçileriyle 2015 yılına ait güncel şirket ve ürün bilgilerini paylaştı. Assan Alüminyum 2015 yılının ilk 9 ayında cirosu yaklaşık 530 milyon ABD Doları olan şirketin satışı tonaj bazında ise yüzde 5.3 yükselerek yaklaşık 180 bin ton oldu.



Kibar Holding COO’su Haluk Kayabaşı, şirketin ilk 9 aylık performansını şöyle değerlendirdi: “Assan Alüminyum Türkiye’de toplam yassı alüminyum üretiminin yarısından fazlasını karşılayarak sektörün lideri konumundadır; dünyada ise sürekli döküm üretim teknolojisine öncülük etmektedir. Bu sayede 2015 senesi için belirlemiş olduğumuz yaklaşık 243 bin tonluk satış hedefimize doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz. Yıl sonunda toplam satışlarımızı önceki seneye oranla yaklaşık yüzde 7 artırmış olacağımızı öngörüyoruz. Bu artışla beraber kapasite kullanımımızı yüksek seviyeye ulaştırmış olacağız. İnovatif ve müşteri odaklı yaklaşımımızla da ülkemizde ve uluslararası pazarlarda ürün ve hizmet kalitemizi daha da geliştirerek fark yaratacağımıza inanıyoruz.”

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

Ayrıca Haluk Kayabaşı şirketin 2013 senesinde faaliyete başlayan alüminyum boyama tesisinde üretimin her geçen gün arttığını kaydetti: “Senede 60 bin ton üretim kapasitesine sahip olan boyalı tesisimiz, Avrupa’nın en modern ve en büyük rulo boyama tesislerinden biridir. Ürün yelpazemizi müşteri ihtiyaçlarına yönelik genişletmekteyiz ve bu sayede 2015 yılında 20 bin tonluk satış gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Toplam üretimimizin yaklaşık yüzde 50’si ihrac edilecektir. 60 bin tonluk kapasitenin tamamına ise 5 sene içinde ulaşacağımızı öngörüyoruz.”