Astaldi S.p.A Türkiye’ye Rekabet Kurulu Onayı

Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren İtalyan inşaat firması Astaldi S.p.A. Türkiye’nin, Bodrum Havalimanı Projesi’nin yapımını ve işletmesini üstlenmesine Rekabet Kurulu’ndan onay çıktı. Kurul, Teknotes Mühendislik İnşaat Taahhüt Tic. ve San. A. Ş. ile Joint Stock Company Belgrade Nikola Tesla Airport arasında kurulmuş olan Mondial Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği ve Yatırım A. Ş. ortak girişiminin çoğunluk hissesinin ve kontrolünün, Astaldi Concessioni S.r.l. tarafından devralınması işleminin ilgili öngörülen eşikleri aşmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar verildi.

5 milyon yolcu kapasitesi

2011 Mayıs ayında tamamlanması planlanan Bodrum- Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık otopark yapılması, 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama servis alanı ve 23 bin metrekare asfalt servis yolu imalatı, toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron yapılması, yaklaşık 180 bin metrekare alanın peyza düzenlemesi, 8 adet yolcu köprüsü, 66 adet check-in bankosu yapımı gerçekleştirilecek. Projeye göre, yeni terminal binasında güvenlik sistemleri en son teknolojiyle donatılacak. Bagajlar EDS sistemi ile otomatik olarak taranacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak. Terminalin yolcu kapasitesi 5 milyon olacak.
 
20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de su ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren Astaldi S.p.A. Türkiye, İstanbul’un gelişimine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülen İstanbul Metrosu ve Haliç Köprüsü projelerinin yapımına da devam ediyor.

Astaldi S.p.A. Türkiye

Astaldi S.p.A. Türkiye, 20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki önemli ulaştırma projelerini ve hidroelektrik santrallerinin inşaatını üstlenen Astaldi S.p.A. Türkiye’nin hayata geçirdiği projeler şöyle: Anadolu otoyolu (1987-2007), Astaldi ve Türkiye'deki iştirakleri tarafından Karakaya (1976-1987), Ceyhan (1987-1991) ve Berke barajları (1992-1996) üzerine kurulan hidroelektrik santralleri. İstanbul Metrosu, Haliç Köprü Geçişi Projesi ve Gebze- İzmir Otoyolu inşaatlarının yapımına halen devam edilmekte.