Astaldi Türk İnşaat Firmalarıyla Yurtdışı Projeleri Takip Ediyor



İtalyan Ticaret Odası Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa İtalyan Ticaret Odaları’nın Bölge Toplantısı’nda düzenlenen 'Türk Ekonomisi ve İtalya ile İlişkiler' konulu toplantıda konuşan Astaldi Türkiye Bölge ve Merkez Müdürü Luigi Realini, Astaldi’nin tüm dünyada 80, Türkiye’de 25 yıldır iş yaptığını, ulaşım yapıları inşaatı alanında gerçekleştirdikleri en iyi örneğin Türkiye'de olduğunu ifade ederek “Bu başarıda Türk ortaklarımızın da rolü büyük. Astaldi olarak Türkiye’de iş yaptığımız firmalarla yurtdışındaki projeleri de takip ediyoruz” dedi.

Türkiye’de özellikle son yıllarda gerçekleştirilen Haliç-Metro geçiş tüneli, İzmir-İstanbul otoyol inşaatı, Kadıköy- Kartal metro inşaatı, Bolu Dağı tüneli gibi konsorsiyumlu birçok önemli projede imzası olan İtalyan Astaldi’nin Türkiye Bölge ve Merkez Müdürü Luigi Realini, Türkiye’de iş yapmanın yanısıra, Türk inşaat firmaları ile birlikte yurtdışında da ortak projeleri takip ettiklerini belirtti

Realini, Türkiye’de 20 yıldan daha fazla bir süredir çalıştıklarını belirterek, “Tüm bu yıllar içinde inişler ve çıkışlar olsa da güven ve azmimizi hiç kaybetmeden grafiğimiz sürekli yükseltmeye çalıştık. Bu aşamada rotamızı değiştirmek için hiç bir neden olmadığını da yeni aldığımız Gebze-İzmir otoyol inşaatı imtiyazı ile ispat etmiş olduk” dedi.

“Türkiye bizim için sadece bir fırsat değil, aynı zamanda bir gurur kaynağıdır” diyen Luigi Realini konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiçbir ülke, ulaşım altyapı ağını oluşturmadan gerçek bir ilerleme kaydedemez. Türkiye bunu en iyi bilen ülkelerden biri. Astaldi'nin ulaşım yapıları inşaatı alanında gerçekleştirebildiği en iyi örneğin Türkiye'de olduğunu ifade etmek isterim. Bu bağlamda, Astaldi olarak İtalya ve uluslararası ortamda elde ettiğimiz 80 yıllık tecrübe birikimimiz ile Türkiye’de bulunmaktan son derece mutluyuz. Türkiye'nin ikinci vatanımız olduğunu belirtmekten büyük gurur duyuyorum”.

Türkiye’deki referans modeli komşu ülkelere de uygulayabiliriz

Luigi Realini, Astaldi’nin Türkiye’de elde ettiği başarıda Türk ortaklarının da büyük rolü olduğunu söyleyerek, “Bugün, yerel ekonomik şartları göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye’de herkesin referans alabileceği bir model yaratmış bulunuyoruz. Ümidimiz yaratılan söz konusu modelin, Türkiye ve Türkiye’nin komşusu ülkelerde faydalı ve karlı yeni projelerin gerçekleştirilmesinde itici bir güç ve bir teşvik unsuru olabilmesidir” dedi.

2 milyar Euro iş hacmi, 9 milyarlık Euro iş portföyü

Konuşmasında İtalyan Astaldi Grubu hakkında da detaylı bilgiler veren Luigi Realini, Astaldi’nin 11 bini aşkın çalışanıyla, 2 milyar Euro’luk iş hacmi ve 9 milyarlık Euro’luk iş portföyü ile İtalya ve yurtdışında 80 yıldan fazla faaliyet gösterdiğine dikkati çekti. Astaldi’nin hemen hemen tüm dünyada projeler gerçeklerştirmiş inşaat sektöründe lider bir 'genel yüklenici' olduğunu vurgulayan Realini, başlıca uzmanlıklarının demiryolları, metro, yol, otoyol gibi ulaştırma altyapısı alanında kazanıldığını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ancak en önemli başarılarımız arasında enerji üretim tesisleri,  sivil ve endüstriyel yapılarda bulunmaktadır. Bunların arasında,  Mestre Hastanesi -   şu anda İtalya'da mevcut olan en yenilikçi sağlık tesisi ;  TAV Roma-Napoli - İtalya'da gerçekleştirilen ilk hızlı tren hattı;  dünyadaki muhadilleri ile karşılaştırıldığında rekor sürede tamamlanan Polo Rho-Pero fuar alanı ve güzergahının geçtiği yeraltı yapısının özelliği nedeniyle dünyada adeta tek olan Roma metrosunun C hattı’ndan söz edebiliriz”.