"Asurlular İstanbul'da"



Kültepe'de gün ışığına çıkartılan eserler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamındaki “Asurlular İstanbul’da” sergisi ile İstanbullularla buluşuyor.

M.Ö. 2000 yılında Kaniş Krallığı’nın merkezi ve Anadolu’daki Asur Ticaret Kolonileri sisteminin başşehri olan ve Kayseri’nin 5 kilometre kuzeydoğusunda konumlanan Kültepe’de kazı çalışmaları 1948 yılından bu yana sürüyordu. Kazıda ulaşılan eserler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü projeleri kapsamında düzenlenen “Asurlular İstanbul’da” sergisi ile görücüye çıkacak.

Sergi, 28 Aralık Salı günü saat 18:30’da Aya İrini Müzesi Atrium’da düzenlenecek kokteylle kapılarını aralayacak. Açılış, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Şekib Avdagiç, Ayasofya Müzesi Başkan Vekili Sayın Doç. Dr. A. Haluk Dursun ve Kültepe-Kaniş Kazısı Başkanı Sayın Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Kültepe-Kaniş Kazısı Başkanlığı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen “Asurlular İstanbul’da” sergisi, 28 Aralık 2010 – 28 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul Ayasofya Müzesi Aya İrini Atrium’da görülebilir.