Ataköylüler'den Başbakan'a Hitaben İmza Kampanyası



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek binalarla ilgili uyarılarının ardından Ataköylüler, Başbakan'a hitaben kıyı silüetinin korunması için imza kampanyası başlattı. bianet'ten Nilay Vardar'ın haberine göre Ataköy Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, kıyıda yükselen binalara karşı yıllardır hem sokakta hem de hukuki zeminde mücadele ettiklerini şimdi de Başbakan'a seslendiklerini söyledi.

"Sahil halka kapanacak"

"Ataköy sahili, İstanbul'un doğrudan ayağını suya sokacağı serbest kalmış batı ucudur. Kumul olan o bölgenin doğal plaj olarak kalması gerekiyor. 70 metreye kadar çıkacak bloklarla denizle kara arasında bir duvar örülecek. Halk açık olması gereken sahil, her ne kadar 'yürüyüş bandı ve yeşil alan bırakıyoruz'deseler de sitelerle birlikte pratik olarak halka kapanacak".

Ataköy'ün mimari literatürde modern mimarinin korunması gereken örneği olarak kabul edildiğini söyleyen Kaynar, kıyının sosyal donatı haline getirilmesi gerektiğni söyledi.

"Mahalle Demokrat Parti döneminde İtalyan bir mimara tasarlanmış. Binaların arasındaki mesafe idealdir; binaların birbirilerinin üzerine gölgesi düşmez, bitki örtüsü özeldir. Biz bu bölgenin korunmasını sahilin halkın kullanımında olacağı bir sosyal donatı haline getirilmesini istiyoruz".