Ataşehir'de 3'üncü Raund



TOKİ ve Emlak GYO, Ataşehir'de toplam 1000 dönümlük arazi için ihaleye çıktı. Aralarında Trump'ın Türkiye'deki ortağı Yeşil İnşaat'ın da bulunduğu pek çok şirket binlerce yeni konutun yapılacağı arazi için sıraya girdi.

Ataşehir özellikle son 15-20 yıl içerisinde peş peşe konut projelerine ev sahipliği yaptı. Ataşehir'de ilk sitelerin oluşmaya başlamasının ardından, 2004 ve 2005 yıllarında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın GYO) çıktığı ihaleler sonucunda başlayan projeler ilerleyedursun, Ataşehir'de yeni projeler için de start verildi. Ataşehir'de sitelerin oluşma sürecinde 3'üncü etap olarak nitelendirilebilecek bu ihale sürecinde, yaklaşık 1000 dönümlük arazi görücüye çıktı.

Buna göre, Ataşehir, Batı Bölgesi 2'nci Kısım nci Bölge'de toplam inşaat alanı 377 bin 328 metrekare, 2'nci Kısım 1'inci Bölge'de toplam inşaat alanı 308 bin 131 metrekare ve 1'inci Kısım 4'üncü Bölge'de toplam inşaat alanı 290 bin 109 metrekarelik 3 adet arsa ihaleye çıktı. İhale için teklif alma süreci tamamlandı. Önümüzdeki yaklaşık 1 ay süresince verilen evrakların doğruluğu araştırılacak ve teklifler değerlendirilecek. ay sonra da sonuçlar açıklanacak.

Ataşehir'de ihaleye çıkan arsaların talipleri arasında, ABD'li emlak kralı Donald Trump'ın Türkiye'de beraber gayrimenkul yatırımı yapacağı konuşulan Yeşil İnşaat da yer alıyor. İhlas Holding İnşaat Grubu ve Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret A.Ş. ile oluşturulan ortak girişim tarafından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkılan 3 adet arsa için teklif verileceği belirtildi. Öte yandan, ihaleye teklif verenlerin ismi tek tek açıklanmasa da, konuya yakın çevreler daha önce de Ataşehir'deki projelere imza atmış firmaları yeniden göreceğimizi söylüyorlar.

Emlak GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, 2006 yılında Emlak GYO olarak toplam 30 bin konutun yapımı için imza atacaklarını söylemiş, Ataşehir'de de şu an yapımı devam edenler dışında 7 bin 400 konutluk arsa stokları olduğunu belirtmiş ve "Son kısım yaklaşık 650 bin metrekarelik bir arazi anlamına geliyor" demişti.

80 bin kişilik nüfus planlandı
Kadıköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ataşehir Projesi'nde Emlak GYO'nun toplam 4 milyon 300 bin metrekarelik arazisinde 18 bin konut yapılması ve bu konutlarda 80 bin nüfusun yaşaması planlanıyor. 1'inci ve 2'nci Boğaz köprüleri çevre yollarının birleştiği bir kavşakta konumlanması nedeniyle Anadolu ve Avrupa yakasının önemli iş merkezlerine kolay ulaşım imkanı sağlayan Ataşehir, arazinin ortasından geçen TEM karayolu ile doğu ve batı olmak üzere iki bölgeye ayrılıyor.

Doğu bölgesi inşaatlarının yapımına 1989 yılında başlandı ve bugüne kadar 1, 2, 3, ve 4'üncü etaplar tamamlandı. Bu bölgede toplam 8 bin 702 konut bulunuyor. Bölgede; alışveriş merkezleri, sinema, planlanmış sosyal ve kültürel tesisler, eğitim tesisleri, ağaçlandırılmış rekreasyon alanları, spor alanları, çocuk parkları, parke taş trafik yolları, kapalı ve açık otoparklar bulunuyor.