Atatürk Havalimanı Ne Olacak?



Bengi'nin Milliyet'teki yazısı şöyle:

Her ne kadar "Daha küçük ölçekli hizmete devam edecek" ya da "Sadece charter, kargo ve eğitim uçuşları gerçekleştirilecek" denilse de, bu konuda kesin ve net bir açıklama yok. O nedenle de kimseye inandırıcı gelmiyor. Ve herkes, AVM, rezidans, gökdelenlerle betonlaşacağını düşünüyor.

Nasıl düşünmesinler ki; Ataköy'ün iki üç katı büyüklükte bir alan. Konum olarak İstanbul'un en değerli arazilerinden biri. Yani şahane bir rant kapısı...

Böyle bir yeri bırakmak, görmezden gelmek mümkün mü? Değil. Üstelik bunun işaretleri de var. İlki Ataköy sahilindeki yapılanma. Sonraki de büyük olasılıkla taşınması beklenen Hava Harp Okulu arazisi...

Sadece vatandaş değil, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de böyle düşünüyor. İçinde parkları olan rezidans ya da otel alanları üretilmesinden endişe duyduğunu belirten Erzen, şöyle diyor:

"Bu alanı inşaata açmak 10 milyarca dolarlık rant. Belediye başkanı olarak ödüm patlıyor ama; elimizde yetki yok. İmar yetkisi TOKİ veya Şehircilik Bakanlığı'nda. 'Aldım' diyor, yapıyor. Endişem sırf alanın bulunduğu araziyle bitmeyecek, uçuşların kalkmasıyla birlikte yasaklı bölge uçuş koridorundaki binalar da yükselmeye başlayacak. Florya, Yeşilköy bozulacak.

Yetki bende olsa, oraya içinde çocuklara yönelik eğlence merkezi, açık hava konserleri verilecek yerler ve küçük kafeler olan, muazzam bir yeşil alan yapardım."