Atatürk Orman Çiftliği Hakkında Soru Önergesi



Sol Haber Portalı'nın haberine göre, Başbakan'ın yanıtlamasını talep ettiği soru önergesinde 1937'de Hazine'ye emanet edilen Atatürk Orman Çiftliği'nin arazisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından çeşitli vesilelerle ranta açıldığını söyleyen Oğuz Oyan, AOÇ arazisi için ABD Büyükelçiliği ve TOKİ ile satış mutabakatı yapıldığını da dile getirdi.

Oğuz Oyan Başbakan Erdoğan'a şunları sordu;

-TOKİ tarafından resmi bir yalanlanmanın gelmemesi ABD Büyükelçiliği ile satış konusundaki ilke mutabakatının sağlandığını mı gösteriyor? Söz konusu mutabakat varsa, ne kadarlık bir alanı kapsamaktadır?

-Eğer ABD Büyükelçiliği'ne bu tahsis doğruysa, Başbakanlık binasının da AOÇ arazisine yapılması süreci de göz önüne alındığında, bunun, Beyaz Saray Bahçesine elçilik binası yapılması anlamına geleceği değerlendirilmekte midir? Bunun, bağımlı bir azgelişmiş ülke manzarasına yol açacağı hiç aklınıza gelmiş midir?

-Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’ye devredilen /devredilecek AOÇ arazisinin yüzölçümü nedir?

-Bugüne kadar AOÇ arazisi hangi kamu kurumlarına ve varsa hangi özel sektöre/kişilere ne kadar tutar karşılığı, hangi koşullarla tahsis edilmiştir?