Atatürk Spor Salonu Önüne Yeraltı Otoparkı



Kentin otopark ihtiyacının karşılanmasını öncelikli projeleri arasında ele alan İzmir Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Bahriye Üçok yeraltı otoparkının ardından, Atatürk Kapalı Spor Salonu Önü Yeraltı Otoparkı da İzmir’e kazandırılıyor. İhalesi gerçekleştirilen yeraltı otoparkının inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından tadilatı tamamlanan Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde bulunan alana yeraltı otoparkı yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanmıştı. Protokolün ardından projeler tamamlandı ve ihaleye çıkıldı.

131 araç kapasiteli olacak yer altı otoparkı 2005 yılı Nisan ayı sonunda tamamlanacak. Otoparkın yapımı tamamlandıktan sonra üstte bulunan alanda meydan düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Otopark ihtiyacının yoğun olarak hissedildiği bölgelerden biri olan Alsancak bölgesi projenin tamamlanmasının ardından büyük bir problemden kurtulacak. Özellikle Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşmalarda sporculara ve ziyaretçilere hizmet verecek otopark diğer zamanlarda da çevredeki diğer araç sahiplerinin ihtiyacına cevap verecek.