ATEM ve ATO Kaçak Emlakçılara Karşı Denetim Başlattı

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Ankara Ticaret Odası işbirliği ile kaçak ve standarda uymayan emlakçılara karşı denetimlere başlandı. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Emlakçılık denetim uygulamasının Emlakçılar Meslek Odası tarafından denetlenmesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası 12 araç ve 200 denetim elemanıyla emlakçıları denetleyerek kaçak ve standarda uygun olmayan ve evrakları eksik olan emlakçıları tesbit etmeye başladı. Standartlara uymadığı tespit edilen emlakçılara 3 bin 500 YTL'ye yakın para cezası uygulanacak.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Emlakçılık denetim uygulamasının Emlakçılar Meslek Odası tarafından denetlenmesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti. Aygün,"Bu denetim işi bilenler tarafından yapılmaktadır. Emlakçıların bu denetimcileri yanlış yönlendirmesi mümkün olmayacaktır. Emlakçılık mesleğini saygın bir meslek haline getireceğiz. Ankara'da genel itibariyle emlakçılar emlakçılık standardına uygun olarak çalışıyor" şeklinde konuştu.

ATEM Başkanı Hacı Ali Taylan da, "Bu gün yapacağımız denetimlerde, 8 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğe giren mecburi emlakçılık standardına uygun olmayan emlakçıları tesbit ederek gerekli işlemleri yapacağız. Emlakçılık konusunda alanının en iyileri arasından belirlenen 200'e yakın arkadaşımızla Ankara genelinde denetim yaparak, standarda uygun olarak çalışan arkadaşların haklarını koruyacağız" diye konuştu. Taylan,"Bu denetimde amacımız başta tüketiciler olmak üzere yasal ve standarda uygun çalışan emlakçıların haklarını korumaktır" dedi.

Daha sonra araçlara binen 200'e yakın denetim görevlisi standarda uygun olmayan emlakçıları tesbit etmek üzere yola çıktı. İlk denetim ATEM Başkanı Ali Taylan tarafından Bahçelievler 3. caddede bulunan bir emlakçıya yapıldı. Yapılan denetimde emlakçının standarda uygun olarak çalıştığı tesbit edildi.

ATEM Başkanı Taylan, emlakçılardan etrafta kaçak olarak çalışan emlakçılar varsa onların kendilerine bildirilmesini istedi. Taylan,"Bütün emlakçılar standarda uygun olmalı, eğer evrakları eksik olanlar varsa 3 bin 500 YTL para cezası uygulanacak. Tümüyle kaçak olanlar maliye, belediye ve ticaret odasına bildirilerek haklarında gerekli işlmler yapılacak" dedi. Taylan, ev ve işyeri kiralayacak olanlara da,"Lütfen ev ve işyerlerinizi kayıtlı emlakçılardan kiralayın. Bir sıkıntı olduğunda karşınızda muhatap bulursunuz. " uyarısında bulundu.