Atıklar Zehir Saçıyor



Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı İsabey Mahallesi’nde 20 yılı aşkın bir süredir kanalizasyon atıkları, İsabey’in hemen altındaki tarlaların bulunduğu alanlara dökülüyor.

BirGün’den Uğur Kurnaz’ın haberine göre; Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca, bu konuda İsabey halkının büyük rahatsızlık yaşadığını kaydetti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Çallıca, “Mevcut kanalizasyon atıkları hem bölgedeki toprağı zehirlemekte, hem de özellikle yaz aylarında dayanılmaz bir kokunun oluşmasına sebep olmaktadır. Bu pislik alanının, hemen yanında yer alan tarımsal ürünlere de etki ederek insan sağlığına tehdit oluşturması kaçınılmazdır. İsabey’de tam anlamıyla bir kanalizasyon sistemi bulunmamaktadır ve kanalizasyon atıkları genellikle insanların evlerinin yanlarına açtıkları foseptik çukurlarına boşaltılmaktadır. Bununla beraber bazı evler ve kamu kuruluşlarının atıklarının yirmi yılı aşkın bir süredir İsabey’in hemen altındaki açık alana boşaltılıyor.” dedi.

İsabeylilerin yıllardır yetkili mercilere şikâyet ettiklerini belirten Çallıca, “Son olarak İsabey Mahallesi Muhtarı Deniz Arıkan, verdiği dilekçeleri her sorduğunda ‘Yukarıya gönderdik, bekliyoruz’ cevabını almaktadır. Bu nasıl bir bekleme halidir ki yirmi senedir beklemenin sonu bir türlü gelmiyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.