Atina'da Olimpiyat Müzesi İçin Uluslararası Öğrenci Yarışması





Öğrenciler için uluslararası mimarlık yarışmaları düzenleyen İspanyol menşeli Archmedium, Atina’da yeni bir olimpiyat müzesine dair projelerin hazırlanması için dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ve tasarım öğrencilerine çağrıda bulunuyor.

“Tüm tarihi anların korunması ve hatırlanmasına adanmış” bir olimpik müzeyi konu edinen yarışmanın önerilen arazisi, Atina şehrinin son derece görünür bir noktasında, bir anlamda kalbinde konumlanıyor. Zeus Tapınağı ile Panathinaiko Stadyumu’nun hemen ötesinde bulunan arazi, Acropolis ve Parthenon’a hakim bir manzaraya sahip.



Antik Yunan mirasının örnekleri ile çevrili 15 bin metrekarelik bu alanda şu anda bir spor sahası bulunuyor. Ancak sahanın şehrin dışına çıkarılması ile birlikte iyi nitelikli, düz bir arazi kullanıma açılmış olacak.

Yarışmanın konu ettiği “Olimpiyat Müzesi” projesi, Atina’nın klasik eserleri, yeni donanımları ve kompleks strüktürünü bir araya getiren yeni bir ikon olma amacını güdecek. Yarışma programını dikkate alarak binanın özgül işlevini çözecek olan katılımcıların, kentsel çevrenin niteliklerine keskin bir şekilde eklemlenen bir proje önermeleri bekleniyor.

Yarışma Takvimi

Yarışmanın Duyurulması: 1 Mayıs 2010
Özel Başvuru Dönemi Son Tarihi: 30 Haziran 2010
Erken Başvuru Dönemi Son Tarihi: 15 Ağustos 2010
Geç Başvuru Dönemi Son Tarihi: 15 Eylül 2010
Sorular İçin Son Tarih: 25 Eylül 2010
Teslim Tarihi: 30 Eylül 2010
Jüri Değerlendirmesi : 7-17 Ekim 2010
Sonuçların Açıklanması: 27 Ekim 2010



Yarışmanın birinciliğine layık görülen katılımcıya 2000 Euro, ikinciye 600 üçüncüye ise 400 Euroluk para ödülü takdim edilecek. Aynı zamanda ilk üç dereceye giren projelerin sahiplerine ON Diseño dergisine bir senelik abonelik hakkı tanınacak; Barselona’daki Katalonya Politeknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde (Barselona Mimarlık Okulu - ETSAB) düzenlenecek sergiye katılım ve pek çok mimarlık blogunda projelerini yayınlatma şansı verilecek. Diğer bir yayın ise uluslararası dağıtımı olan TC Cuadernos dergisinde gerçekleşecek.

Yarışma kapsamında dağıtılacak on adet mansiyonun sahiplerinin işleri de mimarlık bloglarında ve yine Barselona Mimarlık Okulu’ndaki sergide yer alacak. Kamuya açık olarak düzenlenecek sergi, üniversitenin 2010/11 yarıyılında düzenlenecek.

Son başvuru tarihi 15 Eylül 2010 olan yarışma hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak için lütfen tıklayınız.