ATO 'Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme Komisyonu' Kurdu

Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme Komisyonu’nun ilk faaliyeti, İnovasyon Türkiye 2013 Fuarı'na katılmak oldu

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ticaret hayatının gelişimi için sektörlerin sorunlarının belirlenmesi, çözüm önerilerinin ele alınması ve çözüme yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla ihtisas komisyonları oluşturuldu. Enerji sağlık ve çevre, gıda tarım ve hayvancılık, kamu alımları ve offset, eğitim ve mesleki yeterlilik ile ar-ge inovasyon ve kümelenmenin de aralarında bulunduğu 20 ayrı alanda oluşturulan komisyonlarda, ATO üyeleri görev yapıyor. Üyelerden gelen talepler doğrultusunda sektörlerin sorunlarının ele alınacağı komisyonlarda, ticari hayatın gelişimine yönelik de çalışmalar yürütülecek.  

Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme Komisyonu’nun ilk faaliyeti, İnovasyon Türkiye 2013 Fuarı'na katılmak oldu. Komisyon Başkanı M. Burcu Öztürk, Başkan Yardımcısı Durmuş Ecevit ve komisyon üyesi Hakan Tarhan’ın katıldığı fuarda, yenilikçi projeler ile projelendirilmiş ancak girişimciye ihtiyaç duyulan projeler ilgi çekti.

"Ticari başarı için de inovasyon şart"

ATO Başkanı Salih Bezci, 20 ayrı özel ihtisas komisyonunun Ankara’daki tüm sektörleri şaha kaldırmayı hedeflediğini kaydederek; Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme komisyonunun tüm diğer alanlara öncülük edeceğini belirtti. Bezci, “Ar-Ge ve inovasyon sadece sanayi alanlarının gelişimi için değil, tüm sektörlerin ülke ekonomisinde yaratacağı katma değer açısından önem taşımaktadır” dedi. Bezci,  ticari hizmet sunan firmaların pazarlama, satış, depolama gibi süreçlerinde inovasyon çalışmaları yapılabileceğini ifade ederek, “İnovasyon artık ticari başarı için de şart” diye konuştu.