ATO, Fuar Havzası Projesi için Destek Arıyor



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette AŞTİ'nin taşınması ile birlikte bu alanın kongre-fuar alanı olarak düzenlenmesi projesini anlatan Salih Bezci, gerek ATO'nun üst kuruluşu gerekse ticaretin etkin örgütlenmesi olması nedeniyle TOBB'dan da destek istediklerini söyledi. ATO Kongre Merkezi ile birlikte AŞTİ'yi de içine alan Sögütözü bölgesinin 'Kongre ve Fuar Havzası' olarak değerlendirilmesinin önemine de dikkat çeken Bezci, bu projeyle birlikte EXPO 2020'yi Ankara'da düzenlemek için önemli bir adım atılmış olacağını kaydetti. Bezci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in projeye olumlu baktığına dikkat çekti.
    
Dünyanın en önemli fuar alanlarının metro ayağında olduğuna dikkat çeken Bezci, AŞTİ alanının bu özelliği taşıması nedeniyle de tercih edilecek bir konumda bulunduğunu söyledi. Söz konusu projede mevcut AŞTİ binasının yıkılmasına gerek olmadığını, binanın fuar kullanımına çok uygun olduğunu da anlatan Bezci, ek yatırımlarla alanın tam bir Kongre ve Fuar Havzası haline dönüşeceğini kaydetti.
    
365 gün yaşayan sergi alanı
    
AŞTİ'nin yeniden düzenlenmesiyle 160 bin metrekarelik bir sergi alanının ortaya çıkacağını kaydeden ATO Başkanı, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
    
''Yapacağımız Kongre ve Fuar Havzası Ankara'nın fuar alanı ihtiyacına hizmet etmesinin yanı sıra 365 gün 24 saat hizmet veren yani 24 saat 'yaşayan' bir sergi alanı da olacak. Burada sektörlere göre ayrılmış sergi alanlarında ürünler, sürekli sergilenecek. Söz konusu alanda ayrıca bir de Ticaret ve Sanayi Müzesi yapılacak. Ankaralı küçük esnaf ve sanatkarların dükkanlarının da yer alacağı bölgede rekreasyon alanları ve otel de bulunacak.''
    
Görüşmede, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun projeyi ''doğru bir proje olarak'' değerlendirdiğini ve sadece Ankara'nın değil, ilgili bütün kurumların bu projeye destek vermesi gerektiğini söylediğini bildiren Bezci, ''Ankara'daki fuar havzası projemizin TOBB nezdinde kabul görmesinden memnunluk duydum. El ele verirsek Ankara 2020 yılında dünya markası bir kent haline gelir'' dedi.