Austrotherm EPS F ve Austrotherm EPS F-Plus (Gri)



Austrotherm, ısı yalıtım sektörünün öncü kuruluşlarından olup Avusturya merkezli bir firma. Schmid Industrie-Holding’in bir kuruluşu olan Austrotherm, yaklaşık 60 yıldır yalıtım sektöründe faaliyet göstermekte olup, Avrupa genelinde toplam 11 ülkede 14’ü EPS, 4’ü ise XPS fabrikası olmak üzere 18 üretim tesisi bulunuyor. Birçok rakibinden farklı olarak yalınızca bina dış cephelerinde kullanılan yalıtım malzemesi üretiyor.

Austrotherm Türkiye, 2003 yılından beri Türkiye’de ticari olarak faaliyettedir. Uzunca bir dönem çeşitli araştırma ve yatırımlarda bulunduktan sonra 2008 yılında Kocaeli Dilovası’nda bulunan tesiste üretime başladı ve 2013 yılında da Manisa/Turgutlu fabrikası ile kapasitesini artırdı.

Isı kayıplarını ve yüksek yakıt giderlerini en aza indiren Austrotherm, yalıtım uzmanı olarak Austrotherm EPS F ve Austrotherm EPS F-Plus levhalarına sahip. Polistiren taneciklerinin (yaklaşık olarak tane büyüklüğü 0,05-2 mm arasında değişen) pentan gazıyla şişirilerek genleştirilip kalıplanmasıyla EPS (Genleştirilmiş Polistiren Köpük) elde edilir. EPS, m3 başına düşen 3 ile 6 milyar arası kapalı gözenekli hücre ve durgun havadan oluşur, insan sağlığına zararsız ve ekolojiktir.

EPS’nin sahip olduğu özellikler sayesinde, teknik özellikleri uygun olan her yüzeye güvenle uygulanabilir. İstenilen ölçü ve yoğunluklarda üretilebilme olanağından dolayı çok geniş kullanım alanına sahiptir.

Austrotherm EPS Isı Yalıtım Levhaları, uzun yıllar ev, işyeri, okul, hastane ve soğuk hava depolarının çatılarında, duvarlarında, tavan ve zeminlerinde etkisini en iyi şekilde kanıtlamış;gücü yüksek, formu bozulmaz, kolay uygulanabilir, suya dayanıklı ürünlerdir.

Austrotherm EPS F: Isı yalıtım paket sistemi içerisinde uygulanan Austrotherm EPS dış cephe yalıtım levhaları, yüksek performans sağlar. Yeni ya da eski yapılarda, düşük maliyetli Aurtrotherm EPS F dış cephe yalıtım levhalarıyla, düşük enerji tüketen yapıların standartlarına ulaşılabilir. Standart tuğla duvarlara kıyasla daha fazla yaşam alanı sunan ürünün avantajları ise, ısı yalıtımı paket sistemi sayesinde ısı depolanmasının artması, ısı köprülerinin önlenmesi, yoğuşma ve rutubetin engellenmesi, her türlü dış cephe tasarım olanağı, kaliteli ve tam ölçülü yalıtım levhasını her ölçüde üretebiliyor olmasıdır.

Austrotherm EPS F-Plus (Gri): Genleştirilmiş polistren sert köpükten oluşan dış cephe yalıtım levhası Austrotherm EPS F-Plus (Gri); ısı yalıtım gücü yüksek, formu bozulmaz, kolay uygulanabilir ve su geçirmez. Gri renkli, dış duvar yalıtım levhası ve ısı yalıtım paket sisteminden oluşan EPS F-Plus’ın ısı yalıtım performansı, bilinen strofarlara kıyasla %23 daha fazladır. Yalnızca yeni yapılarda değil eski yapılarda da kullanılarak enerji tasarrufu sağlar.