Autoban'dan Dünyaya! Built by De La Espada


Kurulduğu günden bu yana dünya platformunda büyük ilgi ile karşılanan ve bir çok tasarım ödülü alan, Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu Autoban; 2003 yılında Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar tarafından kuruldu. Wallpaper tarafından verilen 2004 “ Best Young Designers”, Blue Print dergisinin 2005 de verdiği “Best Newcomers”, 2006 yılında Wallpaper dergisinin Müzedechanga için verdiği “Best Restaurant” ödüllerinin ardından Autoban, şimdide dünyada birçok bölgede satış ağına sahip, mobilya ve tasarım firması De La Espada firması ile birliktelik yaparak “Autoban Built by De La Espada” alt markasını oluşturdu.








Kendi çizgisindeki, modern saf ahşap mobilyaları 10 yılı aşkın süredir tasarlayarak üreten De La Espada firmasının ilk üretim merkezi 1993 yılında İspanya’da, Madrid şehrinin yakınlarındaki bir bölgede kuruldu. De La Espada 1996 yılında Londra’da kurulan ilk mağazalarının getirdiği güçlü birikim ve müşteri tabanı sayesinde 2001 yılında Amerika, New York mağazalarını açtı. 2007 yılında Amerika’nın diğer ucuna ulaşarak Los Angeles’da San Francisco, Seattle ve Sacremento’da bulunan mağazalarında ürünlerini satışa sundu.









Autoban Built by De La Espada, Autoban’ın sürekli gelişmekte olan ürün portfolyosu ve Londra, New York, Los Angeles’ta merkezleri bulunan De La Espada’nın deneyimi bu sene International Contemporary Furniture Fair (ICFF) de yer aldı. Deer, Sleepy, Ladder Bookcase, Starfish, Mushroom Family, Pumpkin, King, Magnolia, Big ve Bergére Chair, Sofa ve Bed’i içeren Autoban tasarımı, De La Espada imalatı bu oniki ürün birlikteliğin ilk serisini oluşturuyor. De La Espada’nın Portekiz’de bulunan fabrikasında ve artık imzası haline gelmiş olan Siyah Amerikan Cevizi ve Beyaz Amerikan Meşesi kullanılarak üretiliyor.







İlk dükkanını 1996 yılında Londra’da açan, modern ahşap mabilya konusunda deneyimli De La Espada ve Autoban; yeni markaları “Autoban Built by De La Espada” yı Mayıs ayında New York De La Espada Showroom’unda gerçekleştirilen bir parti ile duyurdu. Lansman partisinde Autoban Built by De La Espada ürünleri dünya basını ve birçok yabancı katılımcı tarafından ilgi gördü. Ürünlerin Eylül 2007'de İstanbul’a gelmesi ile birlikte, İstanbul’lu tasarım meraklıları ve basın mensupları için Autoban Galeri’de yeni bir parti düzenlenecek.