Autodesk 30 Yaşında



Autodesk, bugün 100’den fazla ürünüyle mimarlardan tasarımcılara, mühendislerden sanatçılara kadar tüm yaratıcı gruplar için özel yazılımlar hazırlıyor. Aynı zamanda dünyanın en karmaşık tasarım, mühendislik ve sürdürülebilirlik sorunlarını çözmek için özel ürün ve hizmetler sunuyor.

İlk ürün AutoCAD

1982 yılında kurulan Autodesk, ilk olarak bilgisayar destekli tasarım ürünü AutoCAD’i piyasaya sürdü. Yazılımın satışları kısa sürede hızla artarak, 1986 ve 1987’de Business Week tarafından 'Amerika'nın En Hızlı Büyüyen Şirketi' seçildi. 1990’lı yıllarda büyük başarılara imza atarak büyüyen Autodesk; inşaat, üretim, medya ve eğlence sektörleri de dahil yeni sektörlere girdi. O dönemde 80 ülkede 18 farklı dille müşteriye ulaşan Autodesk, geçen süre zarfında, yatırımlar ve şirket satın almalar doğrultusunda yeni iş kollarına adım attı. Örneğin imalat sektörü için Autodesk Inventor yazılımı, inşaat endüstrisi için bina tasarımına yönelik Autodesk Revit’i, otomotiv tasarım ve dijital içerik oluşturma uygulamaları için Autodesk Alias’ı pazara sundu.

Son iki yıldır dijital sanat ve tasarım için tüketicilere sunduğu Autodesk Homestyler, Autodesk Pixlr ve Sketchbook ailesi gibi yazılım serileri ile de tasarım teknolojilerinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor, yaratıcı yönlerini keşfetmelerine olanak veriyor.

Kullananların sayısı 50 milyonun üzerine çıktı

Şirketin yazılım portföyü başta AutoCAD, Autodesk Revit, Autodesk Inventor, Autodesk Maya ve Autodesk 3ds Max olmak üzere 100'den fazla ürün içeriyor. Yeni yazılım serileri ve mobil uygulamalar ile bugün Autodesk’in son kullanıcı ürünlerini kullananların sayısı 50 milyonun üzerine çıkarak, şirketin profesyonel ürünlerini kullanan müşterilerinin neredeyse beş katına ulaştı.

“Gelecek 30 yıl mobil, bulut ve sosyal medya teknolojilerine göre belirlenecek”

Bugün Autodesk’in 2012 mali yılı verilerine göre 2,2 milyar dolarlık yıllık geliri ve dünya çapında 7 bin 500 çalışanı ile global bir şirket olduğunu söyleyen Autodesk Akdeniz Bölgesi Müdürü Taylan Dedeoğlu, “Kişisel bilgi işlemin 30 yılı tamamlandı. Son dönemde mobil ve bulut bilgi işlem yükselişe geçti. Özel yaşamın teknoloji ile etkileşime geçmesi, iş yerindeki teknoloji beklentilerini etkiliyor. Son 30 yıldaki büyük değişim, yeni değişimlerin de habercisi ve Autodesk buna hazır. Gelecek 30 yılın stratejisi mobil, bulut ve sosyal medya teknolojilerinin hızlı yükselişiyle belirlenecek” dedi.

Autodesk’in 30. yıldönümünde yeni ürün lansmanları planladıklarını aktaran Dedeoğlu, “Şu anda, AutoCAD WS ve Sketchbook Mobile gibi ürünlerle milyonlarca kullanıcıyı, masaüstü bilgisayarlarının esaretinden kurtarıp istedikleri yerde, zamanda ve cihazda çalışabilme olanağı sunuyoruz. Autodesk, bulut, mobil ve sosyal bilgi işlem teknolojilerinin sunduğu olasılıkları kucaklayarak, şirketler ve milyonlarca yeni tüketici için tasarım ve yenilik fırsatları geliştiriyoruz. Autodesk olarak, gelecek nesil tasarımcıların önümüzdeki 30 yıl ve sonrasında da hayal etmelerine, tasarlamalarına ve yaratmalarına olanak sağlayacak yeni teknolojileri sunacağız” şeklinde konuştu.