Autodesk DesignNext 2013'te Ödüller Sahiplerini Buldu



22 Mayıs - 29 Eylül tarihleri arasında, 62 üniversiteden toplam 130 takımın katılımıyla gerçekleşen DesignNext 2013 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu. Zirve Üniversitesi öğrencilerinden Tuğçe Sarıçiçek, Yusuf Açıkkol ve Akademik Danışman Ahmet Turan Köksal’dan oluşan takım, Mimari Tasarım dalında kazandığı birincilik ödülüyle, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen “Autodesk University” etkinliğine katılmaya hak kazandı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 10 Ekim Perşembe günü, Grand Hyatt Istanbul’da keyifli bir etkinlikle gerçekleşti. Autodesk Türkiye ve Akdeniz Ülkeleri Eğitim Koordinatörü Evren Arın, yarışmayla ilgili olarak, “DesignNext tasarım yarışması ile öğrenciler, Autodesk’in sağladığı profesyonel tasarım yazılımlarını kullanarak, takım çalışması içinde yetkinliklerini artırma ve yarışmacı yönlerini geliştirme imkânı buldular. Sürdürülebilir Afet Barınağı konusu altında sunulan tüm projeler, Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve mimarlarından oluşan özel jüri heyeti tarafından, Bütünsel Tasarım, Özgünlük, Uygulanabilirlik, Sürdürülebilirlik ve Autodesk Dijital Tasarım Araçlarının Etkin Kullanımı kriterleri göz önüne alınarak değerlendirildi” şeklinde konuştu.

Arın, “Autodesk, Türkiye’nin gelecek nesil mühendis, mimar ve tasarımcılarını desteklemeye yönelik farklı etkinlikler gerçekleştiriyor. DesignNext 2013 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması öğrencilerin yaratıcılık, kritik düşünme ve çözüm geliştirmeye yönelik yeteneklerini sınıyor ve gerçek dünya deneyimi yaşatıyor” dedi.

Yarışmada dereceye giren isimler şöyle sıralanıyor:

Birincilik Ödülü: Zirve Üniversitesi
Tuğçe Sançiçek
Yusuf Açıkkol
Danışman: Ahmet Turan Köksal

İkincilik Ödülü: İstanbul Teknik Üniversitesi
Arda Akyıldız
İpek Palalı
Danışman: Aslıhan Şenel

Üçüncülük Ödülü: Zirve Üniversitesi
Ahmet Çolak
Abdullah Kiriş
Danışman: Z. Banu Yavuz Pelvan

Sürdürülebilirlik Ödülü: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Eymen Çağatay Bilge
Ferhat Zeycan
Danışman: Mehmet Koray Pekeriçli

Jüri Teşvik Ödülü: Beykent Üniversitesi
Mesut Altun
Ahmet Rauf Bağ
Danışman: Levent Andağ