Autodesk'ten Üniversite Eğitimine Destek



3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, geleceğin en iyi mühendis, mimar, tasarımcı ve dijital sanatçılarının yetiştirilmesine destek için Türkiye’nin iki gözde üniversitesiyle daha eğitimde işbirliği yapıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ile imzalanan işbirliği anlaşmaları, bu kurumlar ile Autodesk arasında tasarım ve mühendislik eğitimini geliştirmeye yönelik sürdürülebilir bir işbirliği kurulmasını amaçlıyor.

Autodesk, üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirliğiyle tüm öğrenci ve öğretim üyeleri için 3 boyutlu tasarım yazılımlarına ücretsiz erişim olanağı sağlamayı, 'Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)' ve 'Dijital Prototipleme' gibi en yeni teknolojileri üniversite eğitim programına entegre etmeyi amaçlıyor. Firma, aynı zamanda öğretim üyelerine sürekli eğitim sağlayarak, dijital tasarım pedagojisini kolaylaştırmayı ve akademik çevrelerin makine mühendisliği, inşaat mühendisliği ve medya sektörlerinde kullanılan en yeni tasarım çözümlerine açılmasını da hedefliyor.

Foto: Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yapılan imza töreni

"Özellikle mühendislik öğrencileri için ileri teknoloji içeren yazılımlara hâkim olmanın ve onları kullanmanın kişisel gelişimleri ve kendi alanlarındaki başarıları için büyük katkı yapacaktır" diyen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversite olarak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacak işbirliklerine her zaman açık olduklarını belirtti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Öğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker ise imzalanan protokol hakkında, “İleri yazılım teknolojileri, gerek mimarlar gerekse tasarımcılar için günümüzde vazgeçilmez bir yere sahiptir. 131 yıllık geçmişiyle gelenek ve moderniteyi bir araya getiren üniversitemiz eğitim öğretim programlarında, bu yazılımlar önemli bir yer tutmaktadır. Autodesk ile yapılan eğitim işbirliğinin öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için önemli kazanımlar getireceğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Tasarım yeteneği ve bilgisi güçlü olan yerel işgücüne sahip olmanın öneminin altını çizen Autodesk Gelişen Pazarlar Eğitim Direktörü George Abraham da, üniversite işbirlikleri hakkında şunları söyledi:

“Mimarlık ve mühendislik şirketleri projeleri daha kısa sürede, daha az çevresel faktöre tabi kalarak ve daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilmek için Yapı Bilgi Modellemesi’ne (BIM) geçiyor. Dijital Prototipleme imalatçıların üretim zincirlerine değer sağlamada önemli bir yere sahip. Bu anlamda şirketler için, tasarım yeteneği ve bilgisi güçlü olan yerel işgücüne sahip olabilmek büyük önem taşıyor.  İşte bu nedenle Autodesk, geleceği şekillendirebilecek hazır endüstriyel işgücü yetiştirilmesine katkı sağlamak konusunda taahhütte bulundu”.

Autodesk’in öğrencilere ve eğitimcilere sunduğu ücretsiz yazılımlar hakkında ayrıntılı bilgi için, Autodesk Eğitim Topluluğu’nun www.autodesk.com/education adresi ziyaret edilebilir.