Avaya Bilişim 500’de Telefon Santralleri (PBX) Kategorisinde Birinci Oldu



Avaya Bilişim 500 sonuçlarına göre ‘PBX Santral Gelirlerine Göre İlk 10 Şirket’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

İnterpromedya tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen ve Türkiye Bilişim Sektörü’nün referans niteliğindeki tek araştırması olan  “İlk 500 Bilişim Şirketi ve Türkiye Bilişim Pazarı Araştırması”nın geçtiğimiz günlerde,  İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan töreninde açıklanan sonuçlarına göre AVAYA kendi sektörünün en büyüğü seçildi. 

Avaya Genel Müdürü Sinan Dumlu kendilerine verilen ödülle ilgili şu açıklamayı yaptı:
‘Bu noktaya 4 yıllık bir çalışmanın sonunda geldik. Hedefimiz burada kalmak ve pazar payımızı artırmaktır. Bunun geçmiş 4 yıldan daha zor bir hedef olduğunun farkındayız. Ancak IP Santrallerdeki gelişme, çağrı merkezlerindeki büyüme ve Avaya teknolojisinin rakiplerinin önünde olması da göz önüne alındığında, bizi hedeflediğimiz noktaya götürecek her türlü fırsata sahibiz. Bundan sonrası bizim elimizdedir. Paralel bir hedefimiz de Türkiye’nin Avaya bünyesinde güçlenen ve büyüyen bir bölgesel merkez olmasını sağlamaktır.’

Bilişim dünyasının liderlerinin toplam 64 farklı kategoride plaketlerini aldığı törende bilişim sektörünün genelinin yanı sıra sektörü oluşturan alanlara ilişkin büyüme rakamları ve pazar eğilimleri de paylaşıldı. Bilişim 500 Araştırması kuruluşların resmi belgelere dayalı beyanları ile net satış gelirleri esas alınarak yapılıyor.