Avcılar'da Üst Geçit Çöktü!



Avcılar'da E5 üzerinde kasası açık giden bir tanker üst geçite çarptı. Çarpma sonucu yaya üst gecidi çöktü. Çökme sırasında çok sayıda vatandaşın yaralandığı öğrenilirken, bölgeye sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Avcılar-Topkapı yolu ulaşıma kapandı. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok 1 kişinin öldüğünü 4 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Valilik: Tanker kasası açık gidiyordu

Öte yandan İstanbul Valiliği de kaza ile ilgili açıklama yaptı. Valilik, kamyonun kasasının açık olduğu için üst geçide çarptığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Saat 10.00 sıralarında  Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kazaya kimyasal madde taşıyan bir tanker yol açtı

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar'da D-100 karayolu üzerinde üst geçidin çökmesiyle ilgili, "İki kaybımız var maalesef çok üzgünüz. İki yaralımız var tabii bunların dereceleriyle ilgili henüz bilgi vermem mümkün değil" dedi.

Benli, yapılan inceleme sonucunda, kazaya beton mikserinin değil kimyasal madde taşıyan bir tankerin yol açtığını söyledi.  Kimyasal madde yüklü tankerin yanında şu anda itfaiye ekiplerinin bulunduğu bilgisini veren Benli, "İtfaiyenin şimdi bize verdiği son bilgi kimyasal madde olduğuna dair. Onun dışında iki kaybımız var maalesef, çok üzgünüz. İki de yaralımız var, tabii bunların dereceleriyle ilgili henüz bilgi vermem mümkün değil" dedi.

Benli, yaralıların hastanelere sevkedildiğini belirterek, "Şu anda bölgedeki tek çalışma tankerin ve köprünün kaldırılması yönünde ve yolun araçlara açılması yönünde" diye konuştu.

2012 yılında da aynı kaza

Benli, aynı bölgede 2012 yılında da benzer bir kazanın yaşandığını ifade etti. O kazanın kamyon damperinin açılması sonucu meydana geldiğini anlatan Benli, "Bizim başkanlığımız döneminde değildi ama o zaman da böyle bir şey olmuştu. Bugün yaşanan kazada tabii incelenecektir, gerekli soruşturma yapılacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Benli, Avcılar Belediyesi olarak kazanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın ölmesinin, can kaybının ve bu kadar mağduriyete neden olan kazanın da bütün sebebiyetinin ve ihmallerin takipçisi olacağız" dedi.

Olay yerine vinç getirildi

Kaza sonrası yaralıların çevre hastanelere sevk edilmesinin ardından enkazın kaldırılması için çalışma başlatıldı. Olay yerine vinç getirilirken, itfaiye ekipleri de yangın ihtimaline karşı enkaz altındaki iki araca köpük sıkarak önlem aldı.Güvenlik şeridinin çekildiği alanın yakınında sağlık, itfaiye ve polis ekipleri bekletiliyor.  Görgü tanıklarının ifadesine göre kaza, tanker damperinin açılıp köprünün ayağına çarpmasıyla meydana geldi.

Öte yandan tankerin yanıcı olmayan sıvı malzeme taşıdığı belirtiliyor.

Çiçek bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Avcılar'da bir üst geçidin çökmesiyle ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan bilgi aldı. TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çiçek'in, İstanbul Avcılar'da  D-100 kara yolundaki bir üst geçidin tanker çarpması sonucu çökmesi ile ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile telefonla görüşerek bilgi aldığı belirtildi.

Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferler iptal edildi

Söğütlüçeşme- Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferlerin ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildiği bildirildi. İETT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üst geçidin çökmesi sonucu Söğütlüçeşme-Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü-Avcılar arasındaki seferler ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildi. Yolun açılmasının ardından seferler olağan şekilde devam edecek.

Kaza sonucu metrobüs araçlarında herhangi bir hasar, metrobüs yolcularında da bir yaralanma meydana gelmedi.