AVM'de Açılacak 'Hayvanat Bahçesi'ne Tepki



Gaia Dergi'de Sevcan Karadağ'ın haberinde yer alan bilgilere göre, Ankara'da yer alan alışveriş merkezi Nata Vega AVM'nin -2. katına bir 'hayvanat bahçesi' yapılmasına karar verilmiş ve bunun üzerine de sosyal medyadan çok büyük tepki gelmişti.

Bununla beraber, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhuriyet'e yaptığı değerlendirmede hayvanat bahçesinin akıl dışı olduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çifliği (AOÇ)’ndeki hayvanat bahçesini Ankapark alanına yapacağı Temapark’ı bahane ederek yıktığını hatırlatan Karakuş, alışveriş merkezinin güneş görmeyen bir yerinde hayvanat bahçesi yapımına izin verilmesinin, “hayvan haklarına aykırı” olduğunu ifade etti.

Karakuş hayvanların meta olarak kullanılmasını ise şu sözlerle eleştirdi: "Orta Amerika'da hayvanlara kafeslerde işkence ortamı olmasın diye hayvanat bahçeleri kapatılıyor, artık dünya hayvanat bahçeleri konseptini terk ediyor. Türkiye’de ise hayvanları meta haline getirerek üstlerinden daha fazla para kazanmaya çalışan bir zihniyet karşı karşıyayız."

Change.org'da da konuyla alakalı karşı bir imza kampanyası başlatıldı.