AVM’ler Kente Eğitim Götürüyor



Alışveriş Merkezleri’nin çok ciddi bir istihdam sağladığını belirten Gordion Alışveriş Merkezi Müdürü Alp Atilla, Alışveriş Merkezleri’nin bazı şehirlere ve bölgelere bir anlamda eğitimi de götürdüğünü belirtti.

Alışveriş merkezlerinin bazı şehirlere ve bölgelere bir anlamda eğitimi de götürdüğünü belirten Gordion Alışveriş Merkezi Müdürü Alp Atilla, “AVM’ler çok ciddi bir istihdam sağlıyor ama bu önemil etki bazen atlanıyor” dedi. Bazı bölgelerde elışveriş merkezlerinin yapılmasıyla insanların kültür algısının ve standartların yükseldiğini belirten Atilla, Ankara Hürriyet’e şunları anlattı:

Eskişehir yolunda çok AVM var

“İnsanlar, sokakta alışveriş yapmaya alışkın oldukları bir yerde AVM yapılınca keyifli alışveriş yapacakları sıcak bir yer bulmuş oluyorlar. Bu da standartları yükseltiyor. Alışveriş merkezleri çok ciddi bir istihdam sağlıyor.

AVM’lerde çok fazla insan çalışıyor ama kimse açılış öncesini dikkate almıyor. 100-150 milyon Euroluk bir yatırımdan söz ediyoruz. Bu yatırımı yapmak için demir, cam, kablo kullanıyorsunuz, insan çalıştırıyorsunuz. Ekonomiye böyle bir girdi de sağlamış oluyorsunuz.AVM’nin büyüklüğünden çok, binanın mimarisi, AVM içerisinde insanların akışını nasıl sağladığınız ve nasıl rahat ettirdiğiniz önemli. Yönetime büyük iş düşüyor. 165 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare kiralanabilir alanımız var.

Ankara AVM sayısı anlamında ilginç bir şehir. Bildiğim kadarıyla nüfusa göre kişi başına düşen AVM metrekaresi olarak ilk üçte bulunuyor. AVM yatırımındaki en önemli detay lokasyon. Ankara’da çok fazla yan yana AVM var. AVM’ye koyabileceğiniz markalar belli. Getirebileceğiniz binlerce marka yok. Eskişehir Yolu üzerindeki AVM’leri düşünürseniz, burada 700-750 tane mağazanın olduğu bir kompleks var. İnsanları çekecek bu kadar çok marka yok. Lokasyon ve AVM’ye koyduğunuz markaların karışımı çok önemli. İnsanların AVM’yi tercih etmesini sağlayacak bazı şeyler yapmanız gerekiyor. Rekabet bunu gerektiriyor. 

Doğaya destek oluyoruz

Breeam Sertifikası’na sahip yeşil bir AVM’yiz. Breeam sertifikası ve yeşil AVM’nin mantığı, doğaya yapılan kirliliği azaltmak. Bunun için elektriğimizin yüzde 18’ini kendimiz, doğalgazı elektriğe çevirerek üretiyoruz. Atık suyumuzu kullanmaya çalışıyoruz. Yağmur sularını peyzaj için kullanıyoruz. Havalandırma sistemindeki borular, karbondioksit salınımını azaltıyor. Çevreci bir binayız. Redevco’nun bundan sonra Türkiye’deki bütün projeleri de Breeam Sertifikası olan projeler olacak. Açılıştan bu yana neleri eksik yaptığımızı tespit ediyoruz.Geri dönüşleri çok önemsiyoruz. Müşteri servisi talebi vardı. İki tane müşteri servisi koyduk. Otoparklardaki sıkıntıyı azaltmak adına vale servisimiz başlayacak.

Antares’te kütüphane zenginliği

Antares AVM kültür, sanat ve eğlence etkinliklerini sömestr tatilinde hız vererek arttırıyor. Antares Kart kullanıcıları MEB onaylı Türk ve Dünya klasikleri ile kütüphanelerini zenginleştirme imkanı yakalıyor. Çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Antares, Antares Kart ile 25 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçilerine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Türk ve Dünya klasiklerini armağan ediyor.